SiolNET. Sportal Košarka
0,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Izstop KK Partizan iz končnice DP

Partizan proti huliganstvu, liga pa: Odločitev je škandalozna

0,73

termometer

navijači Crvena zvezda Partizan Pionir |  | Foto: Sportida
Foto: Sportida

Po izstopu Partizana iz končnice srbske košarkarske lige – kot protest na huligansko obnašanje navijačev, češ da sramotijo košarko v regiji – se je odzvala srbska košarkarska zveza. "Odločitev je škandalozna."

Crvena zvezda Partizan finale ABA peta tekma Sportal Zaradi navijaške sramote Partizan ne bo igral v končnici srbske lige

V Beogradu in srbski košarki si že leta zatiskajo oči ob izpadih navijačev Partizana in Crvene zvezde. V finalu letošnje lige ABA je dogajanje prestopilo vse meje. Zadnja tekma je trajala kar tri ure in pol, saj je bila za eno uro prekinjena, ker je delegat zahteval popolno izpraznitev dvorane. Ne prazne dvorane ne denarne kazni kluboma ne pomagajo. Zato se je Partizan v petek odločil za prvo odločno potezo, da izsili rešitev težave – dan pred začetkom polfinala srbske lige so izstopili iz tekmovanja. 

Odziv srbske košarkarske zveze pa: novo zatiskanje oči. "Košarkarska liga Srbije je neprijetno presenečena nad odločitvijo KK Partizan NIS, da izstopi iz tekmovanja. Odločitev je že sama po sebi škandalozna, obenem pa je še nekorektna, saj se je zgodila tik pred začetkom polfinala," je v sporočilu za javnost zapisalo vodstvo tekmovanja. Polfinalni seriji se začenjata oziroma bi se morali začeti ta petek. Crvena zvezda igra z Mego, Partizan pa bi moral z FPM-jem.

Crvena zvezda je šesti naslov prvaka lige ABA zaradi neprimernega obnašanja navijačev slavila v praznem Pionirju. | Foto: Sportida Crvena zvezda je šesti naslov prvaka lige ABA zaradi neprimernega obnašanja navijačev slavila v praznem Pionirju. Foto: Sportida Medtem ko Partizan piše, da huligansko obnašanje navijačev dela veliko škodo ugledu srbske košarke na svetu, na enak način izstop Partizana razumejo v vodstvu srbske lige. "Partizan je s svojo odločitvijo naredil veliko škodo srbski košarki. Menimo, da je odločitev o izstopu iz tekmovanja v najvišjem državnem rangu nespoštljiva do Srbije, še posebej v času, ko država namenja ogromna sredstva za šport, tudi za košarko in s tem za KK Partizan. Košarkarska liga Srbije je prisiljena sprejeti vse potrebne ukrepe, ki so v skladu z določili zakonov, ki urejajo izstop iz tekmovanja." Kakšni ti bodo, pa še niso objavili. 

O težavi navijaških izpadov pa v vodstvu lige niti besede.

Željko Obradović Sportal Legendarni trener po izgredih oster: Pravila morajo biti jasna od prvega dne Crvena zvezda Partizan finale ABA peta tekma Sportal Po incidentu navijačev v izpraznjenem Pionirju Zvezda šestič prvak

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin