Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
8. 9. 2015,
20.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alen Omić reprezentanca

Torek, 8. 9. 2015, 20.16

8 let

Omić: Ne smem se preveč odzvati, da ne bo Zdovc jezen

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po treh tekmah evropskega prvenstva ima slovenska košarkarska reprezentanca na svojem računu dve zmagi. Svoj delež je tudi proti Nizozemski prispeval Alen Omić.

Pred začetkom priprav je bila negotovost, ali bo v letošnji reprezentančni akciji naturalizirani košarkar Bryant Dunston – na koncu ni dobil potnega lista – ali Alen Omić. Na EuroBaksetu se je izkazalo, da je novi center Gran Canarie pravi mož za izbrano vrsto.

Videti je, da pod vodstvom selektorja Jureta Zdovca igra povsem drugače in je reprezentanci v veliko pomoč. V Zagrebu je četrti strelec našega moštva in njegov prvi skakalec. K zmagi proti Nizozemski je prispeval 11 točk in zbral sedem skokov.

Tudi sam pa se strinja, da s soigralci ne bi smeli zapraviti visoke prednosti, ki je bila +16 (41:25): "Tekma je bila nekoliko nervozna. Na začetku drugega polčasa nismo pričakovali tako agresivne obrambe Nizozemcev. Nato so zadeli še trojke, mi pa smo se ustrašili in se nismo znali odzvati. Na koncu smo izvlekli zmago, kar je najpomembnejše."

Če nam bodo ponudili prst, bomo zgrabili roko

Za Nizozemsko velja, da ima dobro centrsko linijo, bistveno bolj izkušene nasprotnike pa bo imel Omić nasproti že jutri ob 15. uri, ko se bo spogledoval z Grki, proti katerim si želi zmagati: "Vsi vemo, da je Grčija eden od osrednjih favoritov prvenstva. Moramo pogledati, kako igrajo. Vsaka ekipa ima dobre posameznike. Še bolj bom motiviran, ker vem, kdo je pod košem. V obrambi bom moral igrati dobro, zaustaviti bomo morali tudi branilce, če se jim bomo želeli postaviti po robu. Če nam bodo ponudili prst, bomo zgrabili roko. Merimo na zmago, ker je lepo zmagovati."

Nad njegovimi igrami so navdušeni slovenski navijači, ki so pripotovali v Zagreb, saj so na tekmi proti Nizozemski skandirali njegovo ime. In kaj zanj pomeni ta spodbuda? "Vse slišim, vendar se ne smem preveč odzvati, da ne bo Zdovc jezen, ker bi lahko mislil, da sem se sprostil. Osredotočen moram biti na tekmo," odgovarja v Bosni rojeni košarkar.

Ne spreglejte