Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
31. 1. 2016,
12.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik Dejan Mihevc Tajfun liga ABA

Nedelja, 31. 1. 2016, 12.09

7 let, 12 mesecev

Olimpijo sta rešila Američana, Tajfun je ostal brez svojega

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zelo pomembno vlogo ob zmagi Olimpije nad državnimi prvaki sta imela Američana Zack Wright in Dawan Robinson, pri Tajfunu pa spet niso mogli računati na svojega Ceolo Clarka.

Tajfun je po slabem začetku tekme v Stožicah, ko je po prvi četrtini zaostajal za 11 točk, ujel Olimpijo in ob polčasu tudi vodil, nato pa so zmaji v drugem polčasu dosegli 11 točk več od Šentjurčanov, jim vrnili za novembrski poraz in se s 77:69 veselili devete zmage v ligi ABA.

Napad Olimpije je tokrat slonel na obeh Američanih. Ob Wrightu, ki je med najbolj standardnimi košarkarji Olimpije že vso sezono, je predstavo sezone prikazal še 33-letni Robinson, ki v 18 minutah igre ni zgrešil meta iz igre in dosegel 17 točk.

"Bila je izjemno težka tekma, nervozna. Odlično smo začeli, dobro smo igrali v obrambi in bili zbrani. Imeli smo težave z njihovim napadalnim skokom. Igrali smo preveč statično in premalo kolektivno v teh trenutkih tekme. Tajfunu smo dali priložnost, da se vrne v igro," je bil po tekmi s padci zbranosti, ki se ponavljajo vso sezono, vendar tokrat niso bili usodni, nezadovoljen ljubljanski trener Gašper Potočnik.

Trojka Nikolića dokončno zlomila prvake

V izenačenem drugem polčasu je dve minuti pred koncem zelo pomembno trojko zadel Mitja Nikolić, Olimpija pa je povedla za pet točk in si zagotovila mirnejšo končnico.

"Na srečo smo tik pred koncem tekme nekoliko rezultatsko pobegnili, zato je bila končnica dokaj mirna. Zelo težka tekma, še enkrat ponavljam in še enkrat čestitam fantom za zmago, ki je zelo pomembna. V prihodnjih dneh nas čakajo izjemne tekme, vsi vemo, proti kakšnim nasprotnikom igramo in da bo vsaka zmaga veliko presenečenje. Prepričan sem, da lahko presenetimo, in naredili bomo vse, da bo tako," se je proti prihodnjim tekmam, ko bodo zmaji v zadnjih štirih krogih lovi čim višjo uvrstitev na lestvici, zazrl Potočnik.

Trener gostov Dejan Mihevc je s Tajfunom izgubil še osmič zapored, tokrat pa ni mogel računati na visokega Emirja Zimića in prvega organizatorja igre Ceolo Clarka.

"Mislim, da smo bili dobro pripravljeni. Nekoliko smo bili oslabljeni zaradi odsotnosti Zimića in Clarka, ampak preostali fantje so z borbenostjo to dobro nadoknadili. V zadnjih petih minutah tekme smo imeli stvari v svojih rokah, pa potem dvakrat nismo uspešno odigrali v napadu. V zadnji četrtini smo nekoliko slabše izvajali proste mete, ki so bili zagotovo eden izmed razlogov za poraz. V ključnih trenutkih nismo zadeli. Glavni razlog za poraz vidim v tem, da smo jim nekajkrat po lastnih napakah praktično podarili žogo," je razloge za poraz naštel Mihevc.

Ne spreglejte