Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
9. 6. 2015,
11.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blaž Mesiček Union Olimpija Matevž Zupančič Gašper Potočnik

Torek, 9. 6. 2015, 11.52

8 let

Olimpiji je uspelo: zadržala je nadarjenega košarkarja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Union Olimpija je sklenila petletni dogovor z enim izmed najbolj obetavnih evropskih mladih igralcev, 18-letnim Blažem Mesičkom.

Slovenski mladinski reprezentant Blaž Mesiček se je pred tem dve sezoni kalil v klubskih mladinskih selekcijah, v prejšnji sezoni pa kot nosilec tudi že v članski ekipi Škofje Loke. Mesiček se je z Unionom Olimpijo dogovoril za 5-letno sodelovanje.

Mladi branilec je z Unionom Olimpijo v sezoni 2013/2014 osvojil naslov kadetskih državnih prvakov, v prejšnji sezoni pa je njegova generacija dodala naslov prvaka do 19 let. Mesiček se je s Škofjo Loko pod taktirko trenerja Gašperja Potočnika veselil tudi presenetljivega preboja v prvo ligo.

Mesiček, ki bo med poletjem nastopil tudi v reprezentanci Slovenije do 20 let, je bil v pretekli sezoni med najboljšimi igralci druge slovenske lige s povprečjem 21,1 točke, 4 skoki in 2,8 podaje na tekmo. Odlično sezono je imel tudi v mladinskih selekcijah, kjer je bilo njegovo povprečje več kot 20 točk na tekmo, izbran pa je bil tudi v najboljšo peterko zaključnega turnirja DP U19.

"Moje sanje so bile obleči članski dres Uniona Olimpije"

Z Unionom Olimpijo je letos nastopil tudi na turnirju Evrolige za mlade v L'Hospitaletu, kjer so osvojili 3. mesto, on pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca turnirja s povprečjem 18,8 točke, 8,8 skoka in 3,3 podaje na tekmo.

"Moje sanje so bile obleči članski dres Uniona Olimpije in prepričan sem, da sem se odločil pravilno. V klubu so mi v preteklih dveh letih nudili odlične pogoje za napredek na vseh področjih in vem, da bo tako tudi v prihodnje. Zavedam se, da me čaka še veliko trdega dela in trda članska košarka na visoki ravni, a prav tega se še kako veselim," je bil ob podpisu vesel Mesiček.

"Blaža Mesička smo v klub pripeljali pred dvema sezonama. Že tedaj je bilo jasno, kako velik potencial ima. Da se nismo motili, je igralec nato dokazal tako z igrami, vedenjem zunaj igrišča in odnosom do kolektiva. 5-letni dogovor z igralcem, ki so si ga v svoje vrste želeli številni tuji klubi, je za nas priznanje, zanj pa priložnost, da postane pomemben člen članske ekipe že v prihodnji sezoni," pa je dejal direktor kluba Matevž Zupančič.

Ne spreglejte