Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
11. 11. 2015,
22.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija košarka

Sreda, 11. 11. 2015, 22.54

8 let

Olimpija vstala kot feniks iz pepela, a ne dokončno

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Uniona Olimpije so bili tik pred tem, da bi v petem krogu EuroCupa proti Oldenburgu spisali epsko zgodbo, a so na koncu ostali praznih rok.

Nemški predstavnik Oldenburg v dozdajšnjem poteku EuroCupa ni bil izrazito napadalno usmerjen, saj je v povprečju dosegal po 72,5 točke, a je v Stožicah pokazal veliko mero raznolikosti in preskočil Olimpijo.

Košarkarji Olimpije so bili ob kombinatorni igri gostov, ki so brez težav našli igralca več, povsem nemočni. Nerešljivi uganki sta bila Američana. Sprva je brez težav polnil koš Olimpije Brian Qvale, nato pa še hitri Vaughn Duggins, ki je prišel s klopi. V prvih 20 minutah sta skupaj prispevala kar 30 od skupno 43 točk Oldenburga – vsak po polovico.

Med strelce se je vpisal tudi Klemen Prepelič, ki je, kot je zanj v navadi, zadel trojko. Gostje so se lahko pohvalili s prednostjo osmih točk pri 20:12, ki so jo domači v začetku druge četrtine uspeli izničiti (29:30), a so v obrambi prehitro popustili in četa Mladena Drijenčića se je ekspresno spet povzdignila na +9 (40:31).

Prepeličeva kanonada

Maloštevilni gledalci so čakali, da se bo obramba zeleno-belih dvignila na pravo raven. In so jo kmalu dočakali. Očitno je trener Olimpije Gašper Potočnik dal fantom navodila, da postanejo bolj agresivni, kar tudi so. Ko so na hitro vzeli žogo Prepeliču in Scottu Machadu, so se gostitelji po koših Zacka Wrighta in Mitje Nikolića v slabih dveh minutah približali na vsega dve točki zaostanka (43:45).

A trenutki dobre obrambe niso dolgo zdržali, saj so Oldenburgu v šestih minutah in pol dopustili, da je dosegel kar 18 točk za vodstvo s 63:54.

V najbolje neprimernem trenutku se je pri gostih razigral košarkar slovenske gore list. Prepelič je dobil glavno besedo in v začetku zadnje četrtine s tremi zaporednimi trojkami slabih sedem minut pred koncem popeljal svoje moštvo do visokega naskoka 11 točk (74:63).

Malo je manjkalo, da bi zrežirali epski preobrat

Gostje so imeli tri minute in pol pred koncem vajeti v svojih rokah, saj je bilo 80:70. Videti je bilo, da bodo brez težav prišli do zmage.

A so se Ljubljančani po zaslugi agresivnega pokrivanja po celotnem igrišču kot feniks dvignili iz pepela in prek Wrighta po 4:3 prišli do sploh drugega vodstva na tekmi. Rezultat 81:80 in igra sta dvignila navijače, ki pa so devet sekund pred koncem videli zmagoviti koš Dugginsa (19 točk) za 82:81, saj se je Wright v zadnjih petih sekundah zapletel v napadu.

Zaradi prevelikih nihanj v igri in slabega izvajanja prostih metov (20/29) se košarkarji Olimpije niso mogli nadejati ugodnega izida ter v zadnjih sedmih tekmah prišli še do šestega poraza (74:85). V EuroCupu tako po petih krogih ostajajo pri dveh zmagah.

Ne spreglejte