Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 2. 2012,
21.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Helios Domžale Union Olimpija

Petek, 17. 2. 2012, 21.44

8 let

Olimpija v drugem polčasu strla odpor Heliosa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Uniona Olimpije so v četrtfinalu pokala Spar premagali Helios (65:50). Odločilen je bil drugi polčas, ko Domžalčani niso več imeli moči za preobrat, Olimpijo v polfinalu čaka Slovan.

V zadnjem polfinalu košarkarskega pokala Spar sta se srečali ekipi, ki bi se lahko brez dvoma borili celo za naslov, a ena je seveda morala odpasti že po prvi tekmi. Ekipi sta v tej sezoni že odigrali dva obračuna v ligi ABA, vsak pa je po enkrat zmagal in to v gosteh. Olimpija se je na turnir podala kot branilka naslova, doslej pa je že 17 krat osvojila tovrstni pokal.

Helios je tekmo začel s peterko DJ Gay, Bolčina, Petrović, Bubnić in Čebular, Olimpija pa s postavo Jeretin, Salin, Murić, Dašić, ki je bil vprašljiv, in Thompson. Pri Zmajih se še ni predstavil novinec Casey Mitchell. Prva četrtina je bila v znamenju trdnih obramb in napak v napadu. V tem se je bolje znašla Olimpija, ki je Domžalčanom dopustila le pet točk, dala pa jih je 15. Z osmimi točkami je bil pod koši najbolj razpoložen Deon Thompson. Ob tem velja dodati, da se je po večmesečni odsotnosti zaradi poškodbe trebuha na igrišča vrnil kapetan Olimpije, Goran Jagodnik.

Helios s trojkami do vodstva

Po več kot dveh minutah druge četrtine je prednost Ljubljančanov znašala že 12 točk (17:5). Helios je nato po minuti odmora Zmaga Sagadina dosegel šest zaporednih točk (11:17) in sledil je premor, ki ga je zahteval Sašo Filipovski, kar pa še ni zaostalo naleta Heliosa, ki je s trojkama Petrovića in Prepeliča sredine druge četrtine celo izenačil rezultat. Post Olimpije je prekinil Vladimir Dašić, a Domžalčani so s po trojki Pašalića in po dveh zadetkih prostih metih Jureta Močnika povedli s 24:19. Prvi polčas se je končal z vodstvom Heliosa (24:21), ki je s preobratom v drugi četrtini poskrbel za bolj zanimivo nadaljevanje pokalnega obračuna.

Olimpija se je spet odlepila

Drugi polčas je bil v znamenju Ljubljančanov. Vladimir Dašić je dosegel uvodne štiri točke, Olimpija pa osem zapored in Helios je bil spet v zaostanku (28:24). Olimpija je prevzela pobudo in ohranjala prednost v tretji četrtini, svoje pa je s trojkama dodal še Jagodnik in izid pred odločilnim delom tekme je bil 40:46 za Olimpijo.

Pri Olimpiji je nato v ospredje stopil še Jaka Blažič, ki je zapored dosegel osem točk in aktualni prvaki so imeli ob čvrsti obrambi odprto pot do polfinala, kar so tudi storili in zmagali s 65:50. Najbolj razpoloženi pri Heliosu je bil Klemen Prepelič (18 točk), Pri Olimpiji pa so trije dosegli vsaj deset. Deon Thompson 15, Vladimir Dašić 11 in Jaka Blažič 10 točk.

Union Olimpija se bo v polfinalu srečala z mestnim tekmecem Geoplinom Slovanom. V drugem polfinalu pa se bosta srečali ekipi Krka in Zlatorog. Finale bo na sporedu v nedeljo.

Ne spreglejte