Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 1. 2024,
19.55

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

KK Podčetrtek KK Ilirija Triglav Kranj LTH Castings kk Rogaška Hopsi Polzela Helios Domžale KK Krka Novo mesto Liga Nova KBM Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur

Ponedeljek, 8. 1. 2024, 19.55

3 mesece, 2 tedna

LIGA NOVA KBM, 14. KROG

Krka številka 1, sobota razveselila navijače Heliosa in Ilirije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Košarka, Krka - LTH Castings, Liga Nova KBM | Krka je v prvi tekmi leta 2024 visoko premagala Škofjeločane. | Foto www.alesfevzer.com

Krka je v prvi tekmi leta 2024 visoko premagala Škofjeločane.

Foto: www.alesfevzer.com

Z obračunom vodilne Krke in LTH Castings se je v sredo v Novem mestu zavrtelo kolesje 14. kroga lige Nova KBM. Novomeščani so zmagali s 101:64. V petek je Rogaška na gostovanju v Šenčurju izgubila z 73:74. V prvi sobotni tekmi so košarkarji Kansai Helios Domžal s 93:85 premagali Terme Olimia Podčetrtek, nato pa je Ilirija visoko v gosteh premagala Polzelo. Na zadnji tekmi kroga je v ponedeljek ECE Triglav Kranj visoko z 81:63 premagal Šentjur.

Krka že do 12. zmage

Vodilna Krka, ki je v zadnji tekmi lanskega leta premagala Ilirijo, je gostila tretjeuvrščeni LTH Castings. Ločani so v napeti končnici nazadnje premagali Kansai Helios Domžale, tokrat pa je Krka v drugem polčasu povsem prevzela pobudo in na koncu slavila izredno visoko zmago. Za novomeško ekipo je to 12. zmaga v letošnji sezoni in ostaja varno na vrhu prvenstvene lestvice. Za LTH Castings je to šesti poraz ob osmih zmagah.

Gostje so tekmo odprli z nizom 6:0, a so se domači hitro prebudili in povedli z 8:6. Do konca prve četrtine sta bili moštvi izenačeni, ob koncu je manjšo prednost imela Krka (25:21). A že takoj v uvodu druge so gostje povedli s 26:25, preden je Krka znova prevzela pobudo. Po trojki Nika Bačvića je bilo +9 (37:28), kmalu zatem +14 (42:28).

Košarka, Krka - LTH Castings, Liga Nova KBM | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Vseeno se je ta prednost stopila, saj so se gostje pol minute pred glavnim odmorom približali na dve točki zaostanka (47:45). Toda takoj po odmoru je Krka hitro prišla do prednosti 12 točk (57:45). Po trojki Marka Radovanovića je prednost znašala 15 točk (64:49), kar je že bila dovolj velika prednost, da je Krka ni izpustila več iz rok. Pred začetkom sklepne četrtine so Novomeščani vodili za 17, v zadnji pa niso popuščali. Prednost je še naprej naraščala, najvišja je bila +37 minuto in pol pred koncem pri vodstvu 101:64. To je bil tudi končni izid dvoboja.

Pri Krki je 20 točk vpisal Leon Stergar, še po 16 sta jih dodala Miha Cerkvenik in Bačvić. Slednji je vpisal še 14 podaj. Za goste je 22 točk dosegel Kendall Tyrek Robinson.

Tekma preobratov Šenčurju

Dvoboj med Šenčurjem in Rogaško je bil napet do zadnjih sekund, preobrati so si sledili večji del tekme. Gostje so 44 sekund pred koncem znižali na točko zaostanka (71:72). Njegoš Sikiraš je nato s svojo triindvajseto točkodeset sekund pred zadnjim zvokom sirene poskrbel za vodstvo Rogaške (73:72). Napad za zmago so imeli domači, Andrej Čibej je zadel oba prosta meta, v slabih sedmih sekundah pa prvemu strelcu tekme Sikerašu, ki je imel tudi 10 skokov, ni uspelo dopolniti izkupička in je zgrešil zadnji met. Kapetan Dino Murić je bil z 20 točkami prvi strelec Šenčurja.

Domžalčani desetič

Domžalčani so prišli do desete zmage v ligi in ostajajo na drugem mestu lestvice. Odločilen korak k zmagi so naredili v drugem polčasu, ko so z učinkovito igro predvsem v tretji četrtini Termam Olimia zadali prvi poraz po četrtem decembru. 

Domžalčani, ki imajo veliko težav s poškodbami, po novem bo do konca sezone manjkal tudi njihov prvi podajalec Nejc Barič, so prvo četrtino dobili za sedem točk, toda Podčetrtani so bolje odigrali drugih deset minut, tako da so na glavni odmor sami nesli točko prednosti. Dotlej so imeli devet skokov več in boljši met iz igre (53-odstoten, domači pa 41-odstotnega). Toda gostitelji so v tretjih desetih minutah bili ves čas v prednosti, dosegli so kar 37 točk ter prišli do 12 točk naskoka. S tako razliko pa sta ekipi šli v zadnjo četrtino. Takšno oziroma podobno razliko so domžalski košarkarji ohranjali tudi v tem delu igre, ko pa je Jan Zemljič z velike razdalje ob izteku napada zadel za 87:75 dobri dve minuti pred koncem, je to pomenilo že odločilen korak proti zmagi.

Pri domačih je Tibor Mirtić dosegel 20 točk, Zemljić je ob petih trojkah prispeval eno manj, Perttu Blomgren pa jih je zbral 17. Pri gostih je s 24 točkami prednjačil Simo Atanacković, 18 točk ter po šest skokov in podaj pa je vpisal Domen Bratož.

Cedevita Olimpija ECE Triglav Kranj
Sportal Znani so vsi udeleženci zaključnega turnirja pokala Spar

Liga Nova KBM, 14. krog

Sreda, 3. januar:

Petek, 5. januar:

Sobota, 6. januar:

Ponedeljek, 8. januar:

Lestvica:

Cedevita Olimpija Zoran Dragić
Sportal Konec sage zmešnjav v primeru Dragić
Ne spreglejte