Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 2. 2024,
20.36

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

Kansai Helios Domžale Triglav Kranj kk Rogaška KK Ilirija Šenčur Gorenjska gradbena družba KK Krka Novo mesto KK Podčetrtek Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Pokal spar

Ponedeljek, 12. 2. 2024, 20.36

2 meseca, 2 tedna

Pokal Spar, četrtfinale

Znani so vsi udeleženci zaključnega turnirja pokala Spar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Cedevita Olimpija ECE Triglav Kranj | Košarkarji Cedevite Olimpije so v okrnjeni zasedbi na drugi tekmi četrtfinala Pokala Spar z rezultatom 93:80 premagali ECE Triglav Kranj in si zagotovili mesto na finalnem turnirju na Kodeljevem. | Foto Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so v okrnjeni zasedbi na drugi tekmi četrtfinala Pokala Spar z rezultatom 93:80 premagali ECE Triglav Kranj in si zagotovili mesto na finalnem turnirju na Kodeljevem.

Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

Dobili smo še zadnjega udeleženca zaključnega turnirja pokala Spar. To je Cedevita Olimpija, ki je v okrnjeni zasedbi na drugi tekmi četrtfinala z rezultatom 93:80 še drugič premagala ECE Triglav Kranj. Na prvi tekmi je bil rezultat 103:52 v prid ljubljanskega moštva. Kot tretji so se na zaključni turnir uvrstili košarkarji Rogaške. Ti so na prvi tekmi  z 99:94 premagali Ilirijo, v drugo pa po podaljšku klonili z 98:99, a se zahvaljujoč zmagi na prvi tekmi zavihteli med najboljše štiri. Tja so se uvrstili tudi košarkarji Krke, potem ko so na prvi tekmi v Podčetrtku izgubili z 90:94, so v Novem mestu slavili s 84:67 in izločili tekmeca.

Ljubljančani so večino naloge opravili že na prvi tekmi v začetku januarja, ki so jo dobili z 51 točkami razlike. Danes so v Stožicah slavili s 93:80 (30:21, 44:44, 75:66). Cedevita Olimpija se bo v polfinalu 15. februarja ob 20.30 pomerila s Kansai Helisosom, v prvem polfinalu ob 17.30 pa bosta igrali Rogaška in Krka. Finale bo v petek ob 20.30.

Cedevita Olimpija ima 22. pokalnih naslovov - zmagala je tudi na zadnjih dveh zaključnih turnirjih, Krka se lahko pohvali s štirimi lovorikami - nazadnje je slavila 2021 prav na Kodeljevem, Helios pa je bil prvak 2007.

V petek, 16. februarja, bo na Kodeljevem tudi finale ženskega pokala. Ob 17.30 se bosta srečali Akson Ilirija in Cinkarna Celje.

Celjanke imajo sedemnajst pokalnih naslovov in se bodo potegovale za šesti zaporedni naslov, Ljubljančanke pa bodo četrtič igrale v finalu.

Pokal Spar, četrtfinale:

Sreda, 3. januar:

Torek, 9. januar:

Torek, 30. januar:

Povratne tekme:

Torek, 16. januar:

Petek, 2. februar:

Ponedeljek, 5. februar:

Ponedeljek, 12. februar:

Ne spreglejte