Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
28. 2. 2016,
13.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik liga ABA

Nedelja, 28. 2. 2016, 13.57

8 let

Olimpija se še vedno ni pobrala po pokalnem šoku

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najprej dva poraza proti Zlatorogu v pokalnem tekmovanju, zdaj še neuspeh proti Metalcu v predzadnjem krogu lige ABA. To je izkupiček Olimpije, ki bo pred zadnjim krogom v ligi ABA še trepetala.

Olimpija je z zmago pred 14 dnevi na gostovanju pri četrtouvrščenem Mega Leksu, ta bo tudi v končnici, poskrbela za presenečenje ter miren spanec pred zadnjima dvema krogoma v ligi ABA in pred začetkom izločilnih bojev v slovenskem pokalu.

Po veliki zmagi trije zaporedni porazi

Vendar zmaji niso uspeli nadgraditi in potrditi pomembne zmage v Sremski Mitrovici.

Najprej so doživeli šok v boju za prvo domačo lovoriko v letu 2016, saj so v pokalu izpadli v četrtfinalu, kjer jih je na obeh tekmah ugnal nekdanji njihov trener na klopi Zlatoroga Aleš Pipan, v soboto pa so slab niz nadaljevali še v ligi ABA, kjer so v tekmi brez pravega žara za 13 točk izgubili z Metalcem (61:74). Zatajili so nekateri nosilci igre – trojica Sava Lešić, Miha Lapornik in Saša Zagorac je dosegla le 11 točk.

"Dobro smo odprli tekmo, potem pa dovolili nasprotniku preveč skokov v napadu, prek katerih so dosegali lahke koše, ki so jim dvignili samozavest. V napadu smo praktično celotno srečanje igrali v krču. Zelo slabi smo bili v obeh polčasih, pokazali smo premalo in na koncu je Metalac zasluženo slavil zmago," je po tretjem zaporednem porazu v zadnjih 11 dneh dejal ljubljanski trener Gašper Potočnik, ki kljub blamaži v slovenskem pokalu še naprej uživa zaupanje vodstva kluba.

Za konec prihajata Džikić in Edo Murić

V zadnjem krogu bo Olimpija prihodnjo nedeljo, 6. 3. 2016, ob 17. uri v Stožicah gostila beograjski Partizan, ki ga vodi nekdanji strateg zmajev Aleksandar Džikić, eden glavnih igralec pa je Edo Murić.

Zmaji se še niso povsem rešili predzadnjega mesta in s tem izpada, vendar je za to zelo malo možnosti, klopčič pa bo že bolj razvit po današnjih in jutrišnjih preostalih tekmah predzadnjega kroga.

Ne spreglejte