Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
16. 8. 2016,
21.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

2

Natisni članek

ABA Krka Union Olimpija Gašper Okorn

Torek, 16. 8. 2016, 21.38

6 let, 6 mesecev

Mirko Mulailić ponovno v Union Olimpiji

Olimpija predstavila prvo okrepitev, ta prihaja od največjega tekmeca

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

2

Mirko Mulalić | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Po številnih odhodih so pri Union Olimpiji predstavili prvo igralsko okrepitev pred novo sezono. V zmajevo gnezdo se vrača košarkar Mirko Mulalić, ki je zadnji dve sezoni igral pri novomeški Krki.

Novi trener Olimpije Gašper Okorn je po dopolnitvi strokovnega štaba dobil prvo košarkarsko okrepitev. Dres zmajev bo po sedmih sezonah znova oblekel branilec 28-letni Mirko Mulalić, ki je zadnji dve sezoni igral pri velikemu tekmecu Ljubljančanov Krki.

Mulalić je otrok Olimpije, saj je svojo kariero začel v mladinskem pogonu Ljubljančanov, v letih 2004 in 2008 pa je nosil tudi dres članskega moštva. V zadnji sezoni je za Krko v ligi ABA dosegal 7,7 točke in 2,8 skoka na tekmo.

Gašper Okorn ima pod pogodbo trenutno tri košarkarje. | Foto: Vid Ponikvar Gašper Okorn ima pod pogodbo trenutno tri košarkarje. Foto: Vid Ponikvar

Pisana zasedba na prvem treningu

Ob Mulaliću je imel Okorn na prvem treningu pred novo sezono na voljo še Gregorja Hrovata in Blaža Mesička, ki še imata veljavno pogodbo z Olimpijo, pridružila pa sta se tudi mladinca Aljaž Stopar in Žiga Jurček.

Peterici so se pridružili še nekateri drugi košarkarji, ki trenutno iščejo nov klub (Jure Pelko in Dražen Bubnič), ob tem pa je trenutno na preizkušnji v Stožicah 210 centimetrov visoki danski košarkar Jonas Zohore Bergstedt. 25-letnik je v zadnji sezoni igral za belgijsko moštvo Aalstar. Na 38 tekmah je v povprečju dosegal 3,2 točke in 1,9 skoka na tekmo.

Kje bodo nastopali

Zmaji si prek državnega prvenstva niso zagotovili neposredno uvrstitve v ligo ABA, preslabi so bili tudi v ligi ABA, tako da si niso zagotovili neposrednega mesta v Eurocupu. V obeh primerih so dobili posebno povabilo.

Zaradi dolgov predlagan postopek poenostavljene prisilne poravnave

Klub iz Stožic je v začetku julija na sodišče vložil zahtevek za poenostavljeno prisilno poravnavo, v kateri upnikom ponuja 20 odstotkov od skupno 1,8 milijona evrov dolga.

Ali bo poenostavljena prisilna poravnava uspešna, bo znano štiri mesece po vložitvi zahtevka. Do 7. novembra imajo namreč upniki čas, da prijavijo svoje terjatve do kluba.

Ne spreglejte