Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
15. 8. 2016,
10.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Blaž Mesiček Gašper Okorn Union Olimpija

Ponedeljek, 15. 8. 2016, 10.21

6 let, 6 mesecev

Koga si je ob sebi zaželel novi trener Olimpije?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Union Olimpija | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Potem ko je prejšnji teden Gašper Okorn sedel na klop košarkarske Olimpije, si je izbral še svoje sodelavce. Luka Bassin ostaja pomočnik trenerja, pridružil pa se mu bo še Igor Kešelj. Za kondicijo ekipe bo še naprej skrbel Saša Ogrizović, fizioterapevt pa ostaja Rok Žagar.

Novi trener Olimpije Gašper Okorn ni veliko spreminjal strokovnega štaba v primerjavi s prejšnjim trenerjem Gašperjem Potočnikom, ki je po sezoni brez lovorik sporazumno prekinil sodelovanje s klubom iz Stožic.

Edina novost v štabu je pomočnik trenerja Igor Kešelj, ki je pred tem vodil prvoligaša iz Šenčurja. Kešelj je svojo trenersko pot začel v Medvodah, vodil pa je tudi Hrastnik in bežigrajske Parklje.

Ob Kešlju bo pomočnik še naprej Luka Bassin, ki to funkcijo pri zmajih opravlja od leta 2013 in je bil pred Okornom pomočnik Potočnika, še prej pa Aleša Pipana.

Brez sprememb je ostala zdravniška služba. Za pripravljenost moštva bo še naprej skrbel Saša Ogrizović, ki je v moštvu od leta 2012, fizioterapevt pa bo Rok Žagar, ki v ljubljanskem klubu deluje od začetka pretekle sezone.

Blaž Mesiček | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Okoli moštva še veliko neznank

Če ima Olimpija en dan pred začetkom priprav dopolnjen strokovni štab, pa je veliko večja luknja pri igralskem. Za zdaj imajo, po zadnjem odhodu kapetana iz pretekle sezone Saše Zagorca, pogodbe sklenjeni le še trije košarkarji. To so mladi Blaž Mesiček, Gregor Hrovat in Hrvat Paolo Marinelli, ki je zadnjo sezono kot posojeni košarkar igral za hrvaški Krvarner 2010.

Uspehi iz zadnje sezone

Olimpija je zadnjo tekmovalno sezono končala brez lovorike. Izpadla je v četrtfinalu slovenskega pokala, v državnem prvenstvu je pot končala v polfinalu, v Eurocupu je prišla v drugi del, v ligi ABA je zasedla sedmo mesto, ceno pa je z izgubo službe plačal trener Gašper Potočnik.

Zmaji si prek državnega prvenstva niso zagotovili neposredno uvrstitve v ligo ABA, preslabi so bili tudi v ligi ABA , tako da si niso zagotovili neposrednega mesta v Eurocupu. V obeh primerih so dobili posebno povabilo

Ne spreglejte