Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
11. 8. 2016,
16.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Gašper Okorn Matevž Zupančič Union Olimpija

Četrtek, 11. 8. 2016, 16.02

6 let, 6 mesecev

Gašper Okorn bo vodil Union Olimpija

Olimpija ima novega trenerja

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Gašper Okorn | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Gašper Okorn bo v prihodnji sezoni vodil ljubljansko Union Olimpijo. Za Okorna bo vodenje Olimpije drugo v karieri, saj je na ljubljanski klopi sedel že ob koncu sezone 2006/07.

Pestri dnevi pri Olimpiji se nadaljujejo. Potem ko so po prvotni zavrnitvi v sredo tudi uradno dobili povabilo v ligo ABA, so pred začetkom priprav imenovali novega trenerja. To je postal Gašper Okorn, ki je v preteklosti že vodil zmaje.

"Zavedam se, kaj pomeni voditi Union Olimpijo. Ponujen izziv sem sprejel z veseljem in ponosom ne glede na stanje, v katerem se klub nahaja," je po imenovanju dejal 43-letni Okorn.

Košarkarji Olimpije za prihodnjo sezono

Gregor Hrovat
Blaž Mesiček
Sašo Zagorac
Paolo Marinelli

Za zdaj le štirje s pogodbo

Saša Zagorac je eden od štirih košarkarjev, ki še imajo pogodbo z Olimpijo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Saša Zagorac je eden od štirih košarkarjev, ki še imajo pogodbo z Olimpijo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Po trenerju Olimpijo čaka sestavljanje igralskega kadra, saj imajo trenutno pogodbo s klubom le štirje košarkarji. Še prej morajo poravnati finančne obveznosti do Zlatoroga, saj imajo trenutno suspenz in ne smejo registrirati novih košarkarjev. Ob tem poteka tudi poenostavljena prisilna poravnava kluba, v kateri upnikom ponujajo 20 odstotkov od skupno 1,8 milijona evrov dolga.

"O sestavi ekipe, ciljih in ostalem bomo lahko več povedali šele čez nekaj časa, za začetek pa bomo v Stožicah zbrali igralce, s katerimi klub razpolaga v članski in mladinski konkurenci, in jim dodali nekaj fantov na preizkušnje," je o igralskem kadru dejal Okorn.

Okorn bo igralce prvič zbral 16. avgusta, sezona pa se za zmaje začenja 1. oktobra v prvem krogu lige ABA, ko gostujejo pri Mega Leks.

Uspehi iz zadnje sezone

Olimpija je zadnjo tekmovalno sezono končala brez lovorike. Izpadla je v četrtfinalu slovenskega pokala, v državnem prvenstvu je pot končala v polfinalu, v Eurocupu je prišla v drugi del, v ligi ABA je zasedla sedmo mesto, ceno pa je z izgubo službe plačal trener Gašper Potočnik.

Zmaji si prek državnega prvenstva niso zagotovili neposredno uvrstitve v ligo ABA, preslabi so bili tudi v ligi ABA , tako da si niso zagotovili neposrednega mesta v Eurocupu. V obeh primerih so dobili posebno povabilo.  
Ne spreglejte