Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
16. 5. 2016,
11.04

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Tajfun Union Olimpija Dejan Mihevc Gašper Potočnik

Ponedeljek, 16. 5. 2016, 11.04

7 let, 11 mesecev

Olimpija klavrno na parketu, trener spregovoril le pet besed

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Dva favorita sta četrtfinalno oviro v slovenskem državnem košarkarskem prvenstvu uspešno prestala. Na nitki pa visi Union Olimpija, ki bo morala svojo kožo reševati v torek proti Tajfunu.

Košarkarji Tajfuna so v nedeljo deklasirali četrtfinalnega tekmeca iz Ljubljane, igralci Uniona Olimpije pa so delovali povsem nebogljeni.

 

Zaostajali so že velikih 27 točk (34:61), kar si ekipa, ki želi osvojiti naslov prvaka, ne bi smela privoščiti, na koncu pa izgubili z 71:81.

 

Lani je Olimpija izpadla prav v četrtfinalu, potem ko jo je presenetljivo izločil Helios. Košarkarji v zeleno-belih dresih bodo v torek ob 18. uri v Stožicah na veliki preizkušnji (v torek tudi tretji obračun med Helios Suns in Rogaško - ob 20. uri. Napredovala sta že Zlatorog in Krka). Olimpija si namreč lige ABA v ligi za prvaka ni zagotovila, vstopnico za regionalno tekmovanje pa dobi le v primeru, da osvoji naslov prvaka.

 

"Čestitke fantom za zmago, še bolj pa za izjemen odziv skozi celotno tekmo. Srečanje smo odigrali res čvrsto. Ob tej priložnosti bi se še posebej rad zahvalil našim navijačem, ki so pripravili odlično vzdušje in nam dajali dodatno energijo. Zahvalil bi se jim tudi za presenečenje, ki so mi ga pripravili pred začetkom tekme," je bil razumljivo zadovoljen s predstavo svojih izbrancev Dejan Mihevc, ki z njimi brani naslov državnega prvaka.

 

Na drugi strani pa so gostje po tekmi govorili toliko, kot so pokazali na parketu. Praktično nič. "Čakamo na tekmo v torek," je bil komentar gostujočega trenerja Gašperja Potočnika na slabo predstavo v Šentjurju.

 

Olimpija je v prvem polčasu prejela kar 46 točk, nerazpoloženi pa so bili ključni igralci. Sava Lešič je dosegel sedem, Saša Zagorac osem, Dawan Isiah Robinson devet in Nikola Pavličević dve točki, medtem ko so domači v nebo kovali Sandija Čebularja, ki je dosegel 17 točk.

Ne spreglejte