Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
26. 5. 2015,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tajfun Rogaška Damjan Novaković Dejan Mihevc

Torek, 26. 5. 2015, 9.59

8 let

Obe moštvi bi prvo zaključno žogo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Moštvi Rogaške in Tajfuna po dveh dneh premora čaka nov boj v boju za državni naslov. Tako domači trener Damjan Novaković kot Dejan Mihevc imata svoj načrt za zmago.

Druga tekma finala v Šentjurju je bila najdaljša v zgodovini finalov slovenskega prvenstva. Zmagovalec je bil znan šele po dveh podaljških in 50 minutah igre, izenačenje serije pa so se veselili pri Tajfunu.

Dva dni pozneje se finale nadaljuje s tekmo v Rogaški, zanimivo pa bo videti, kako se bodo odrezali z minutažo najbolj obremenjeni košarkarji.

Pri Rogaški je na drugi tekmi Sandi Čebular preživel na parketu kar 45 minut tekme, na obeh srečanjih pa je bil prvo ime svoje ekipe z 21 in 27 točkami, na drugi strani pa je imel zajetno minutažo 37-letni Dragiša Drobnjak, junak druge tekme, ki jo je končal pri kar 31 točkah.

Oboji ciljajo na zmago

Prvi dve tekmi sta pokazali, da bodo finalno serijo odločile malenkosti, pomemben dejavnik pa bo tudi utrujenost, saj je na obeh straneh kar nekaj košarkarjev, ki so na obeh tekmah na paketu preživeli več kot 30 minut igre.

"Niz tekem finala se nadaljuje. V Šentjurju nam ni uspelo doseči druge zmage. Verjamem, da bomo pred našimi bučnimi navijači prikazali kar največ energije in zmagali," si prednost domačega parketa želi zadržati Damjan Novaković.

Na drugi strani bo Dejan Mihevc, na krilih neverjetnega preobrata s prve tekme, ko je bil Tajfun v prvem podaljšku že v izgubljenem položaju, poskušal nadaljevati zmagoviti niz.

"Mislim, da smo na prvih dveh tekmah gledali dobro, zanimivo in razburljivo košarko, vredno finala. Čeprav igramo v Rogaški Slatini, kjer je domača ekipa še posebej strelsko nevarna, verjamemo, da se na koncu lahko veselimo tudi mi," tudi Mihevc želi zmago na tretji tekmi, ki bi moštvoma prinesla že prvo zaključno žogico v boju na tri zmage.

Ne spreglejte