Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
3. 2. 2013,
20.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krka Matjaž Smodiš

Nedelja, 3. 2. 2013, 20.34

8 let

Ob slabem napadu Krki ni pomagala niti vrnitev Smodiša

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Krka je ob vrnitvi Matjaža Smodiša visoko izgubila proti Radničkemu. Končni rezultat je bil 77:52 za goste.

Gostujoči košarkarji so imeli v dvorani Leona Štuklja glasno podporo navijačev, ki so s kar tremi avtobusi pripotovali iz Kragujevca. V prvi četrtini smo spremljali izenačen boj na obeh straneh, navijače pa je že v prvem napadu Novomeščanov razveselil Smoki, ki je zadel trojko. Do rezultata 12:13 so bili Krkaši v manjši prednosti, nato pa je Radnički nekajkrat pobegnil na razliko petih točk, vendar so Novomeščani vedno imeli dogovor. Po prvih desetih minutah so tako zaostajali le za tri točke (18:21).

V drugih desetih minutah smo spremljali podobno sliko. Novomeščani so znova bolje začeli in nato popustili. Vodili so z rezultatom 28:23, vendar so košarkarji Radničkega znova prestavili v višjo prestavo in na glavni odmor odšli s petimi točkami prednosti.

Za razliko od prvih dveh četrtin so v tretjo bolje vstopili gostje in hitro prišli do občutnejše prednosti. V 24. minuti je semafor kazal prednost dvanajstih točk (45:33), Novomeščani pa so imeli črne napadalne minute, saj so v tretjem delu tekme dosegli le šest točk. V zaključku tretje četrtine so se nekoliko bolj zbrali v obrambi in pred zadnjimi desetimi minutami so gostje vodili za devet točk (44:53). Radnički je bil razpoložen predvsem pri metih za tri točke, pri domačih pa je le ta najbolj pešal.

Radnički je v zadnjih desetih minutah nadzoroval potek srečanja. Krkaši v napadu še naprej niso našli poti do gostujočega koša in razlika je v 35. minuti znova narasla ter dosegla novo najvišjo vrednost – 14 točk (49:63). Novomeščani so bili v napadu še naprej brez idej in tri minute pred koncem je prednost gostov narasla na 15 točk (51:66). Radnički je v zaključku igral na dolge napade in zadeval mete od daleč, za Krko pa je bil gostujoči koš še naprej začaran. V drugem polčasu so Novomeščani dosegli le 19 točk in na koncu so košarkarji Radničega zasluženo slavili s 77:52.

Ne spreglejte