Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 11. 2021,
15.00

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Georgios Bartzokas Slovenska košarkarska reprezentanca

Torek, 2. 11. 2021, 15.00

2 leti, 5 mesecev

Seznam Georgiosa Dikaioulakosa

Novi selektor bo na prvi akciji pogrešal nekaj ključnih košarkaric

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
slovenske košarkarice | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Novi selektor slovenske ženske košarkarske reprezentance Georgios Dikaioulakos je objavil svoj prvi seznam. Izbral je 16 košarkaric za  uvodni cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

Slovensko žensko košarkarsko reprezentanco čaka uvodni cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Slovenija in Izrael. Obe gostiteljici sta na prvenstvo že uvrščeni. Košarkarice se bodo v četrtek, 11. novembra, ob 18. uri doma pomerile s Turčijo, v nedeljo, 14. novembra, ob isti uri pa bodo gostovale v Albaniji. Slovenke bodo v kvalifikacijah nastopile v skupini D, poleg tokratnih tekmic Turčije in Albanije pa se bodo pomerile še s Poljsko. 

Na selektorjevem seznamu so Nika Barič (Dinamo Kursk, Rusija), Blaža Čeh (Cinkarna Celje), Lara Kozina Bubnič (Triglav Kranj), Elma Dautović (Sokol Hradec Kralove, Češka), Merisa Dautović (Maribor), Lea Debeljak (Cinkarna Celje), Zala Friškovec (Atomeromu Szekszard, Madžarska), Teja Goršič (Polonia Varšava, Poljska), Tina Jakovina (Bembibre, Španija), Mojca Jelenc (Cinkarna Celje), Aleksandra Krošelj (Fribourg, Švica), Eva Lisec (Dinamo Kursk, Rusija), Teja Oblak (USK Praga, Češka), Eva Rupnik (Osnabruck, Nemčija), Maruša Seničar (Cinkarna Celje) in Zala Šrot (Molisana Magnolia Campobasso, Italija).

Tokratno reprezentančno akcijo bodo zaradi poškodb primorane izpustiti Tina Trebec (poškodba hrbta), Annamaria Prezelj (poškodba zapestja) in Tina Cvijanovič (poškodba gležnja), medtem ko je Shante Marie Evans vodstvu reprezentance že spomladi sporočila, da bo po junijskem EP končala reprezentančno pot.

V vlogi prve pomočnice bo selektorju Dikaiulakosu pomagala Styliani Kalcidu, nekdanja odlična grška reprezentantka, ki je letos pomočnica pri pirejskem Olympiakosu. Na člansko klop se kot pomočnik selektorja po februarju 2016 vrača trener kranjskega Triglava Gašper Sluga, strokovnemu štabu pa se je pridružil še Tomaž Fartek.

Trener za telesno pripravo ostaja Marko Dimnik, zdravniško službo še naprej tvorita Jošt Kokalj in Urban Kurent, vlogo maserke pa bo odslej opravljala Pia Pavlič, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Ne spreglejte