Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
20. 5. 2014,
15.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Rašo Nesterović poplave pomoč tragedija

Torek, 20. 5. 2014, 15.05

7 let, 12 mesecev

Nesterović je bil na kraju poplav: Ko vidiš, da je voda odnesla hiše …

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bratska vez med republikami nekdanje Jugoslavije se je ob poplavah v Srbiji, BiH in Hrvaški znova obudila. Rašo Nesterović je bil včeraj na kraju prizorišča in videl, kakšno moč je imela narava.

Da Slovenci znamo stopiti skupaj in pomagati ljudem v stiski, smo pokazali v tragediji, ki je doletela Srbijo, Bosno in Hercegovino ter Hrvaško. Voda je pokazala, kakšno moč ima, in otežila življenje prebivalcem v vseh državah. Na žalost se smrtnim žrtvam niso mogli izogniti, je pa v teh trenutkih zelo pomembna solidarnost.

V Sloveniji zbiramo sredstva za osnovno življenje na številnih lokacijah. V pravoslavni cerkvi v Ljubljani sta pomoč ponudila med drugimi tudi Rašo Nesterović in Goran Dragić. Rašo je bil celo na kraju tragedije v Šamcu in videl, kako težko je ljudem. "Stanje je zelo slabo. Ceste na določenih odsekih kar zmanjka. Najhuje je to, da hiš, ki so bile nekdaj ob obali, sploh ni. Voda jih je preprosto notri potegnila. V Bosno sta že odpeljala dva tovornjaka in eden v Srbijo, na poti pa so tudi kombiji. Mislim, da bo danes nov tovornjak odpeljal na pot," je dejal Nesterović.

Vesel je, da so se ljudje združili v takšnih razmerah in pomagajo prebivalcem druge države: "Hvala vsem, ki pomagate. Malce je žalostno, da skočimo skupaj le ob nesrečah. Sicer pa potrebujejo največ hrane in stvari za osebno higieno. Na seznamu želja so še voda, otroška hrana, škornji, rokavice in pa maske za obraz. Bojijo se epidemij in bakterij. Ljudje, ki smo jim prinesli stvari, so nas bili zelo veseli. Obleke so že imeli, hrane pa ne. Bili smo eni prvih, ki smo jim pripeljali hrano."

Na poplavljenem ozemlju ima sorodnike tudi Goran Dragić, ki se je na Nesterovićevo pobudo priključil akciji in pomaga, kolikor je v njegovi moči: "Slišim se s sorodniki. Kjer je moj dedi, so poplave. Sicer niso tako hude kot drugod, ampak me stisne, ko vidim, kaj se dogaja v Bosni in Srbiji, kjer imam strica. Po očetovi strani je moja družina iz Bosne in težko je gledati, kaj vse so morali ti ljudje že preživeti v svojem življenju. Vojna je naredila ogromno luknjo, zdaj te poplave … Ostali so brez vsega. Ko vidim vse te posnetke, me stisne pri srcu. Poskušam pomagati, kolikor lahko. Ravno sem se pogovarjal, da bomo odpeljali v te kraje 50 palet vode. Je pa srbski predsednik lepo povedal, ko je rekel, da bodo tudi oni pomagali nam, ko bomo potrebovali pomoč."

Ne spreglejte