Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
13. 11. 2018,
22.29

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

2

Natisni članek

liga prvakov Petrol Olimpija

Torek, 13. 11. 2018, 22.29

5 let, 5 mesecev

Petrol Olimpija : medi Bayreuth 67:76

Nekdanji kapetan poglobil krizo razglašene Olimpije

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

2

Petrol Olimpija Bayreuth liga prvakov | Gregor Hrovat je bil usoden za Olimpijo. | Foto Vid Ponikvar

Gregor Hrovat je bil usoden za Olimpijo.

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarji Bayreutha so v šestem krogu lige prvakov z rezultatom 76:67 v Stožicah premagali Petrol Olimpijo.  Niz porazov zdaj znaša že pet tekem.

Petrol Olimpija Bayreuth
Sportal Še četrti zaporedni poraz Olimpije, v Stožicah slavil Bayreuth

Slovenski reprezentant in v novi sezoni član Bayreutha Gregor Hrovat je ob vrnitvi v sila skromno zasedeno dvorano v Stožicah, kjer mu je vodstvo ljubljanskega kluba v zahvalo za štiriletni prispevek podelilo uokvirjeno fotografijo, lahko pozdravil del svojih nekdanjih soigralcev ter kmalu uvidel, da se nova Olimpija ne razvija v želeno in napovedovano smer. Na tekmi v večjem delu ni blestel, a se je razigral v zadnji četrtini in je slabe štiri minute pred koncem tekme ukradel žogo, po hitrem protinapadu zabil ter pri rezultatu 59:65 začel potapljati že lep čas načeto ljubljansko barko na čelu z njenim kapitanom.

"Nadzorovali smo skok, a tega nismo znali unovčiti. Tekma je bila napeta vse do konca. Pokopale so nas napake v zadnjih minutah. Tokrat so se fantje borili. Kako naprej? Igralskih sprememb ne bo. S tem kadrom gremo naprej. Bo pa treba potegniti določene poteze," je po novem porazu misli zbiral trener Zoran Martič.

Olimpija je dobila skoka (45:33), kar pa je bilo premalo za zmago. | Foto: Vid Ponikvar Olimpija je dobila skoka (45:33), kar pa je bilo premalo za zmago. Foto: Vid Ponikvar Dan se ni poznal po jutru

Za razliko od predhodnih treh domačih porazov v ligi prvakov so bili zeleno-beli tokrat konkurenčni vsaj v dobršnem delu tekme. Zmaji so po zaslugi Aleksandra Lazića povedli z rezultatom 4:0 in si nato ob napadalno nepovezani igri, v kateri se je vseskozi iskal igralec z navdihom, z gosti izmenjavali vodilni položaj. Potem ko je Scottie Reynolds z dvema zaporednima protinapadoma nadgradil dobre minute Mirze Begića in Mihe Lapornika, je Olimpija v 15. minuti vodila s štirimi točkami naskoka (31:27), a prave kontinuitete za pobeg proti gostom, pri katerih je izstopal Adonis Thomas, ni našla.

Mrtvi tek

V raztreseni igri, polni napak, se je mrtvi tek nadaljeval tudi v tretji četrtini, v kateri je vsaka ekipa dosegla le po deset točk, kar pomeni, da so slovenski prvaki v zadnjih deset minut šestega evropskega preizkusa v sezoni 2018/19 vstopili z dvema točkama naskoka (49:47). Po trojki Dražena Bubnića v 35. minuti so optimisti še upali (56:57), nato pa je na sceno stopil Gregor Hrovat, sicer nekdanji kapetan Olimpije. S prodorom, dvema trojkama in vcepljenim hitrejšim ritmom je v nekaj minutah razgalil nekdanji klub in odkril vse njegove hibe.

Fotogalerija
1 / 35

Peti zaporedni poraz

Po trojki Lapornika je dve minuti pred koncem še tlelo upanje na preobrat (64:68), a so gostje, ki sicer v nemškem prvenstvu (deveto mesto) in ligi prvakov ne blestijo (to je bila druga zmaga), hitro strnili vrste ter prišli do 12 točk naskoka (64:76), tako da je trojka Jana Špana ob zvoku sirene zgolj malenkostno omilila poraz Petrola Olimpije. Že petega zaporednega v dobrem tednu. Petega v ligi prvakov. Skupno pa 14. na 20 tekmah v povsem ponesrečeni sezoni.

Petrol Olimpija : Medi Bayreuth 67:76 (14:18, 39:37, 58:48)

Dvorana Stožice, gledalcev 700, sodniki: Lucis (Latvija), Yilmaz (Turčija), Tomašević (Slovaška).

Petrol Olimpija: Reynolds 14 (3:4), Špan 6, Bubnić 5, Lazić 9 (1:2), Lapornik 17 (5:7), Begić 14 (4:4), Rebec 2.

Medi Bayreuth: Thomas 12, Robertson 6 (3:5), Stockton 7, Doreth 9 (2:2), Martin 8, Hrovat 12 (1:1), Meisner 3, Brooks 13 (4:4), Seiferth 4 (2:2), Raivio 2.

Prosti meti: Petrol Olimpija 13:19, Medi Bayreuth 12:14.

Met za tri točke: Petrol Olimpija 8:30 (Lapornik 2, Lazić 2, Špan 2, Reynolds, Bubnić), Medi Bayreuth 8:22 (Thomas 2, Brooks, Robertson, Stockton, Doreth, Hrovat, Meisner).

Osebne napake: Petrol Olimpija 16, Medi Bayreuth 24.

Pet osebnih: Rebec (31.), Stockton (38.), Brooks (40.).

STA

Ne spreglejte