Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 3. 2020,
0.11

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

5

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Dallas Mavericks NBA

Ponedeljek, 9. 3. 2020, 0.11

4 leta, 1 mesec

Liga NBA, 8. marec

Vroči Dončić prejemal udarce v glavo in zrežiral šov, ki pa je imel napako #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,43

5

Luka Dončić | Luka Dončić je moral priznati premoč košarkarjem Indiana Pacers. | Foto Reuters

Luka Dončić je moral priznati premoč košarkarjem Indiana Pacers.

Foto: Reuters

V izjemno napeti tekmi med Indiana Pacers in Dallas Mavericks so krajši konec potegnili Luka Dončić in soigralci. Slovenski košarkar, ki je prejel kar nekaj udarcev, je bil prvi strelec tekme, a to ni bilo dovolj za zmago Dallasa. Luka je na koncu z dvema trojkama poskušal izsiliti podaljšek, a bil pri tem neuspešen. Goran Dragić se je veselil zmage na gostovanju pri Washingtonu. Derbi zahoda je pripadel Los Angeles Lakers na čelu z LeBronom Jamesom.

Za Luko Dončića je bila noč na ponedeljek izjemno naporna. Ne le zato, ker je igral 36 minut, temveč zaradi čvrste igre košarkarjev Indiane, ki so jo izvajali nad njim. Sprva se je sicer sam spravil v težek položaj, saj je v dobrih štirih minutah prve četrtine prejel že drugo osebno napako. Trener Rick Carlisle ga je za nekaj časa posadil na klop, ob vrnitvi pa se je slovenski košarkarski biser razigral.

V prvi četrtini je bil pri 12 točkah, a ni imel veliko asistenc, saj njegovi soigralci niso bili pri metu. Izjema je bil Tim Hardaway jr., ki je bil s 30 točkami drugi strelec Mavericks. Povsem hladen je bil tokrat Kristaps Porzingis - iz 17 poskusov iz igre je zadel le tri koše.

Gostje so čvrsto odigrali na gostovanju pri Dallasu, kar je najbolj občutil prav Dončić. V drugi četrtini ga je Edmond Summer grdo s kolenom udaril v glavo. Občutil je tudi roko Victorja Oladipa, glavo Mylesa Tunnerja

Luka je zablestel v tretji četrtini, v kateri je dosegel kar 16 od skupno 36 točk. V središču pozornosti je bil tudi v zadnji četrtini, ko je v pičlih dvanajstih sekundah izsilil tri osebne napake T. J. Warrena, ki je moral zaradi šestih predčasno na klop. Navijače je prav tako navdušil ob zadeti trojki, ko je bil nad njim storjen še prekršek. Z dodatnim prostim metom je v enem napadu dosegel štiri točke.

Dallas je nasploh prvič povedel v zadnji četrtini, ko je Justin Jackson zadel trojko za 94:93. Ob vodstvu s petimi točkami (109:104), ko je enega od dveh prostih metov zadel Dončić - v zadnji četrtini je zbral le tri točke -, je bilo videti, da je prišel čas za domače igralce, a so gostje hitro našli odgovor. Zlasti Oladipo, ki je zadel šest točk za vodstvo s 112:109 in še udaril našega košarkarja v glavo.

Prav Luka je bil na koncu tisti, ki je poskušal izsiliti podaljšek, vendar nobeden od njegovih poskusov za tri točke ni našel želenega cilja. Šov slovenskega košarkarja, ki se je ob 36 točkah pohvalil še z desetimi skoki in osmimi asistencami (dve sta mu zmanjkali do novega trojnega dvojčka), se je tako končal z napako.

V vrstah zmagovalne ekipe je bil najboljši posameznik z 20 točkami, 17 skoki in šestimi asistencami Litovec Domantas Sabonis. Z njim bo morda Luka letos bil prav posebno bitko. Če bosta oba del izbranih vrst v kvalifikacijah za olimpijske igre, bi se utegnili ti dve reprezentanci udariti za vozovnico za Tokio, kamor bo iz skupine v Litvi odpotovala le ena ekipa.

Dragić spremljal, kako je Adebayo popeljal Miami do zmage

Se je pa zmage veselil Goran Dragić. Z Miami Heat je gostoval pri Washington Wizzards. Vročica je imela praktično vseskozi nadzor nad igro. Krizen je bil le vhod v zadnjo četrtino, ko so domači pobegnili na osem točk prednosti (83:75), a je imel Bam Adebayo v glavi drugačen scenarij. V zadnjih 12 minutah je dosegel enajst točk in v statistiko vpisal še pet asistenc, kar je na koncu pomenilo 27 točk, 14 skokov in šest asistenc.

Goran Dragić se je veselil zmage na gostovanju v glavnem mestu ZDA. | Foto: Reuters Goran Dragić se je veselil zmage na gostovanju v glavnem mestu ZDA. Foto: Reuters

Gogi je tekmo končal pri enajstih točkah, njegov met iz igre pa ni bil takšen, da bi bil lahko ponosen nanj. Zadel je le tri koše iz igre iz desetih poskusov. V nasprotju z Dončićem je imel na koncu razlog za veselje, saj je Miami vknjižil 41. zmago, za tretjim Bostonom na vzhodu zaostaja le za zmago.

Za kratek čas se je v vrste Heat naselil tudi strah, potem ko je prvi mož ekipe Jimmy Butler v tretji četrtini končal tekmo, saj ima težave z gležnjem. Po koncu tekme je trener Eric Spoelstra pomiril navijače Miamija, da ni nič hujšega in da pregled z magnetno resonanco ne bo potreben.

Derbi večera je bil v Los Angelesu, kjer so se v mestnem obračunu pomerili Lakers in Clippers. Osrednja zvezdnika tokratnih gostiteljev Anthony Davis in LeBron James sta bila junaka zmage s 112:103, saj sta dosegla 58 od skupno 112 točk Lakers ter na kolena spravila Kawhija Leonarda (27 točk) in njegovo ekipo.

Liga NBA, 8. marec:

Brooklyn Nets : Chicago Bulls 110:107
Dinwiddie 24, Harris in LeVert 23; Porter jr. 23

Los Angeles Clippers : Los Angeles Lakers 103:112
George 31, Leonard 27; Davis 30, James 28, 9 asis., 7 sk., Bradley 24

Minnesota Timberwolves : New Orleans Pelicans  107:120
Beasley 21; Holiday 37, 9 sk., 8 as., Williamson 23; 

Boston Celtics : Oklahoma City Thunder 104:105
Hayward 24; Paul 28, Schröder 27

Phoenix Suns : Milwaukee Bucks 140:131
Booker 36, Rubio 25, 13 sk., 13 as., Baynes 24; Middleton 39, Bledsoe 28

Dallas Mavericks  : Indiana Pacers 109:112
Dončić 36, 10 sk., 8 as. v 36 min., Hardaway jr. 30; Sabonis 20, 17 sk.

Houston Rockets : Orlando Magic 106:126
Westbrook 24, Harden 23; Augustin 24, Gordon 19

Washington Wizards :  Miami Heat 89:100
Napier 27, Bertans 25; Adebayo 27, 14 sk., Robinson 23, Dragić 11, 4 sk., 3 as. v 23 min.

New York Knicks : Detroit Pistons 96:84
Randle 22, Payton 16; Wood 22

Cleveland Cavaliers : San Antonio Spurs 132:129 /po podaljšku/
DRummond 28, 17 sk., Sexton 26; DeRozan 25

Sacramento Kings : Toronto Raptors 113:118
Fox 28, Len 15; Powell 31, Lowry 30

Lestvica 

 

Ne spreglejte