Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 6. 2020,
8.54

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

NBA Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić Vlatko Čančar Vlatko Čančar Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 27. 6. 2020, 8.54

3 leta, 10 mesecev

Nadaljevanje lige NBA

Dončić se bo udaril s Hardnom, nato sledi slovenski derbi!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Luka Dončić | Luka Dončić bo sezono, v kateri je tako navduševal, da je na tekmo prispeval 28,7 točke, 9,3 skoka in 8,7 asistence, nadaljeval 31. julija. | Foto Getty Images

Luka Dončić bo sezono, v kateri je tako navduševal, da je na tekmo prispeval 28,7 točke, 9,3 skoka in 8,7 asistence, nadaljeval 31. julija.

Foto: Getty Images

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA in združenje igralcev sta uradno oznanila, da se bo liga, marca prekinjena zaradi pandemije novega koronavirusa, nadaljevala 30. julija v Orlandu. V športnem kompleksu Wide World of Sports se bo za naslov potegovalo 22 ekip, ki so še v igri za nastop v končnici. Med njimi so tudi tri s slovenskimi košarkarji. Kot prvi bo na parket stopil Luka Dončić (Dallas) in se 31. julija v teksaškem derbiju pomeril s Houston Rockets.

 

Dončić v Dysney
Sportal Novo domovanje Luke Dončića s strogim hišnim redom

"Skupaj z združenjem igralcev smo zastavili načrt za nadaljevanje sezone, ki v ospredje postavlja zdravje in varnost, ohranja tekmovalno poštenost in predstavlja oder za obravnavo težav, povezanih s socialno nepravičnostjo," je ob v petek po ameriškem času tem dejal Adam Silver, komisar lige.

Dodal je, da so hvaležni tako dolgoletnemu partnerju Disneyju, ki je kot gostitelj omogočil vrnitev na parket, in zdravstvenemu osebju, ki je pripravilo obsežne zdravstvene protokole in zaščito, zapisane na kar 113 straneh.

Najprej Utah proti New Orleansu

Uvodna tekma nadaljevanja sezone 30. julija bo med Utah Jazz, katere član je tudi Rudy Gobert, ki je bil prvi v ligi pozitiven na novi koronavirus, in New Orleansom. Luka Dončić bo z Dallas Mavericks prvo tekmo po premoru odigral dan pozneje proti Houston Rockets. Goran Dragić z Miami Heat bo prvič na parketu 1. avgusta, ko bo igral proti Denver Nuggets, katerega član je tudi tretji Slovenec v NBA Vlatko Čančar.

Razpored tekem do konca rednega dela lige NBA:

Ekipe bodo na Florido začele prihajati 7. julija, poroča ESPN, 30. julija se bo nadaljeval redni del sezone, v katerem bo vsaka izmed ekip odigrala osem tekem. Julija bo odigranih osem tekem, redni del lige NBA pa se bo končal 14. avgusta. Končnica se bo, če bo šlo vse po načrtih, začela 17. avgusta, finale pa 30. septembra.

Dončić se bo v Orlandu najprej pomeril s Houston Rockets, pri katerih izstopata James Harden in Russell Westbrook. | Foto: Reuters Dončić se bo v Orlandu najprej pomeril s Houston Rockets, pri katerih izstopata James Harden in Russell Westbrook. Foto: Reuters

Uvodnih osem tekem nadaljevanja lige NBA:

30. julij:
Utah – New Orleans, 18.30 (po slovenskem času, 00.30 – 31. julij)
LA Clippers – LA Lakers, 21.00 (03.00 – 31. julij)

31. julij:
Orlando – Brooklyn, 14.30 (20.30)
Memphis – Portland, 16.00 (22.00)
Phoenix – Washington, 16.00 (22.00)
Boston – Milwaukee, 18.30 (00.30 – 1. avgust)
Sacramento – San Antonio, 20.00 (02.00 – 1. avgust)
Houston – Dallas (Luka Dončić), 21.00 (03.00 – 1. avgust)

Komisar lige NBA: Pred virusom ne moremo pobegniti

Adama Silverja ob spoštovanju protokolov ne skrbi za zdravje košarkarjev v Orlandu. | Foto: Getty Images Adama Silverja ob spoštovanju protokolov ne skrbi za zdravje košarkarjev v Orlandu. Foto: Getty Images Košarkarji bodo živeli v enem od Disneyjevih kompleksov, medtem ko delavci, potrebni za izvedbo tekmovanja, ne bodo bivali tam in bodo imeli malo osebnih stikov s košarkarji, ekipami in osebjem lige. Nekatere vseeno skrbi podatek, da je bilo v četrtek v okrožju Orange County, kjer se bo liga nadaljevala, zabeleženih 1051 novih primerov covid-19 (skupno že skoraj osem tisoč), a Silver ostaja optimističen.

"Menim, da pred virusom ne moremo pobegniti in bomo z njim morali živeti še kar nekaj časa, zato smo tudi zasnovali kampus tako, kot smo ga. Gre za zaprto mrežo, in dokler nikogar ne spustimo notri, smo varni pred primeri okoli sebe. Zaradi teh razlogov nas ne skrbi, da bomo v Orlandu," pravi Silver.

Goran Dragić (Miami) se bo v prvi tekmi po daljšem premoru zaradi pandemije koronavirusa 1. avgusta pomeril proti Denverju, za katerega nastopa tudi njegov rojak Vlatko Čančar. | Foto: Getty Images Goran Dragić (Miami) se bo v prvi tekmi po daljšem premoru zaradi pandemije koronavirusa 1. avgusta pomeril proti Denverju, za katerega nastopa tudi njegov rojak Vlatko Čančar. Foto: Getty Images

Se pa vseeno zaveda, da niso nepremagljivi: "Nikoli ne bomo rekli, da se naši načrti ne morejo spremeniti, o tem virusu smo se naučili, da je veliko nepredvidljivega," še poroča STA.

Derrick Jones Jr.
Sportal Okužen tudi Dragićev soigralec, Dončićev se je odpovedal igranju v Orlandu
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić je že pomahal Sloveniji

Lestvici:

 

Na Floridi vedno več okuženih

V ZDA je bilo do zdaj z novim koronavirusom okuženih 2,4 milijona prebivalcev, smrtnih žrtev pa je okrog 125 tisoč. V zvezni državi Florida je v zadnjih dneh zaznati povečanje števila pozitivnih oseb na novi koronavirus. Skupno jih je več kot 123 tisoč. Zgolj v petek je število naraslo za dobrih pet tisoč. 

NBA je ta teden opravila testiranja igralcev in sporočila, da je bilo pozitivnih 16 od 302 igralcev, kar znaša 5,3 odstotka.

Goran Dragić
Sportal Goran Dragić na trgu prostih igralcev od 18. oktobra
Ne spreglejte