Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 4. 2009,
13.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 22. 4. 2009, 13.41

8 let, 5 mesecev

Mutombo je košarki pomahal v slovo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Legendarni center Dikembe Mutombo je po poškodbi na drugi tekmi končnice lige NBA med njegovim Houstonom in Portlandom zatrdil, da je poklicna kariera zanj končana.

Ko športnik na pragu 43 let naznani slovo od tekmovalnih aren, vsekakor ne gre za presenečenje. A napoved legendarnega 218 cm visokega orjaka iz Konga, da je konec dolgoletnega podeljevanja "banan" pod ameriškimi koši, ljubiteljev košarka vendarle ne bo pustila ravnodušnih. Dikembe Mutombo Mpolondo Mukamba Jean-Jacques Wamutombo ali povsem preprosto Dikembe Mutombo je potem, ko je zaradi poškodbe predčasno končal obračun med Houstonom in Portlandom (103:107), zatrdil, da je bila to njegova zadnja tekma.

Za Afričana, ki se je z ameriško košarko spoznaval že v študentskih letih, se je poklicna kariera začela leta 1991, ko je oblekel dres Denverja. V nadaljevanju je igral še za Atlanto, Philadelphio, New Jersey, New York in od leta 2004 naprej za Houston. Skupno ima na svojem računu kar 1196 tekem, v katerih je v povprečju dosegel slabih 10 točk, v zgodovino pa se je zapisal tudi kot izjemen skakalec in bloker. V povprečju je namreč v njegovih rokah pristalo več kot 10 žog, tekmecem pa je podelil skoraj 3 blokade na tekmo.

Ne spreglejte