Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2013,
12.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miami Heat Milwaukee Bucks New York Knicks

Petek, 19. 4. 2013, 12.56

8 let

Miami veliki favorit, sledijo New York Knicks, Chicago neznanka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred začetkom končnice, 20. aprila, glavni favorit za osvojitev naslova v ligi NBA prihaja z vzhodne konference. To je seveda Miami Heat, ki naj bi imel največjega konkurenta v New York Knicks.

Za zvezdniško trojko Miamija bo to tretji playoff. Prvo sezono je izgubila v finalu proti Dallasu, v minuli pa po skupni zmagi proti Oklahomi prišla do šampionskih prstanov. Na Floridi so še dopolnili ekipo in so najboljša ekipa rednega dela sezone. Zabeležili so kar 27 zaporednih zmag, kar je drugi najdaljši niz v zgodovini lige. LeBron James navdušuje, kar se kaže na rezultatih in tudi v posamični statistiki. Postavil je osebni rekord pri natančnosti meta iz igre, za tri točke in v skokih. "Milwaukee zelo dobra igra na domačem igrišču. Na nas pa je, da smo pripravljeni in imamo rešitve za zmago," je dejal zvezdnik "vročice", Dwyane Wade, ki povprečno dosega po 21,2 točke na tekmo.

Milwaukee je v končnici prvič po sezoni 2009/10. Do tega je na 39 tekmah s povprečjem 6,7 točke in 3,5 podaje pomagal tudi Beno Udrih, ki pa je nato odšel v Orlando. Scott Skiles je mesto na trenerskem stolčku prepustil Jimu Boylanu, pod katerim so do zdaj zabeležili 22 zmag in 28 porazov. V končnici bo prvič vodil kakšno ekipo. "Imamo ekipo za playoff. Potrebujemo podporo navijačev. To bo preizkus tako za navijače kot za igralce," je dejal Boylan.

Miami je dobil tri od štirih tekem proti Bucks v tej sezoni, s povprečno razliko 10 točk. Najboljša posameznika na teh tekmah pa sta bila James (27,5 točke na tekmo) in Brandon Jennings (23,8). Miami je torej velik favorit.

To bo eden najbolj zanimivih obračunov v prvem delu končnice. Spopadli se bosta izrazito ofenzivna ekipa New York Knicks in obrambna Boston Celtics. Kratkohlačniki imajo v svojih vrstah najboljšega strelca rednega dela sezone, Carmela Anthonyja. Treba pa je poudariti, da je zaradi poškodb odigral le 67 tekem, drugi zvezdnik Amare Stoudemire pa le 29 tekem. Rasheed Wallace se je po koncu rednega dela sezone upokojil, zato so pri Knicks podpisali dva nova igralca. Quentin Richardson je še en strelec z razdalje, Earl Barron pa je prijetno presenetil na debiju. New York ima v svojih vrstah precej izkušenih igralcev, če ne bodo imeli težav s poškodbami, lahko Mike Woodson ekipo vodi zelo daleč.

Pri Bostonu se po poškodbi križnih vezi vodje ekipe Rajona Ronda še toliko bolj zanašajo na veterana Paula Piercea in Kevina Garnetta. Vendar Kelti s svojo obrambo znajo zaustavljati marsikateri napad, največja moč "kratkohlačnikov" pa je met z razdalje.

Za marsikoga bo to najmanj zanimiv obračun prvega kroga končnice. Je pa Indiana ekipa, ki lahko igra proti vsakemu in tudi zmaguje. Njena največja moč je obramba, ki je ena najboljših v ligi. V svojih vrstah nima posebno zvenečih imen, vendar deluje kot ekipa. To priča tudi o tem, da je najboljši igralec Danny Granger odigral le pet tekem, Indiana pa končala na tretjem mestu. Gonilni sili sta Paul George in David West.

Podoben slog s poudarkom na kolektivni igri goji tudi Atlanta, ki pa precej bolj niha v formi. Na zadnjih sedmih tekmah rednega dela je dobila le dve tekmi. Poudarek igre Atlante je pod košem, kjer je prvo ime Josh Smith.

Brooklyn Nets so se v svoji prvi sezoni uvrstili v končnico. Draga zasedba ne upravičuje vložkov. Pri Nets so najboljši igralci Brook Lopez, Deron Williams in Joe Johnson.

Precej bolje delujejo Chicago Bulls, ki med drugim igrajo brez svojega največjega zvezdnika Derricka Rosa. Nekdanji MVP lige se počasi vrača po poškodbi, zaradi katere je izpustil celotni redni del. Poškodbo kolena je že pozdravil, vendar se mu z vrnitvijo na igrišča ne mudi. Morda utegne zaigrati že v prvem krogu končnice. Če bi se vrnil v pravi formi, utegnejo biti Bulls, s poudarkom na obrambi, eni glavnih favoritov za naslov.

Chicago je v rednem delu od štirih tekem trikrat zmagal.

Ne spreglejte