Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2015,
20.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jaka Blažič Luka Dončić Luka Dončić Zoran Dragić Aleksej Nikolić Sašo Filipovski

Četrtek, 10. 12. 2015, 20.13

7 let, 12 mesecev

Luka Dončić sijajno izkoristil minute, ki jih je dobil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V predzadnjem krogu rednega dela košarkarske evrolige sta v petek Zoran Dragić (Himki) in Luka Dončić (Real Madrid) prišla do zmag.

Pred zadnjim krogom prvega dela košarkarske evrolige osrednja vprašanja ostajajo vezana na skupino A. Real Madrid si je že drugič v zadnjih dveh krogih rešil kožo; zmagal je v Münchnu in bo tako o napredovanju v Top 16 odločal v zadnjem krogu v obračunu s Strasbourgom. V igri v tej skupini ostajajo še Himki, Bayern in Crvena zvezda.

V skupini A si je napredovanje zagotovil le Fenerbahče Ulker, ki je to dosegel že pred današnjo zmago proti Crveni zvezdi. Real Madrid - Luka Dončić je igral šest minut in dosegel štiri točke - je zmagal z odličnim drugi delom, ki ga je dobil s 50:29. Himki - Zoran Dragić je igral le tri minute - pa je slavil s Strasbourgu.

Zanimiv bo tudi razplet zadnjega kroga v skupini D. Medtem ko imajo CSKA Moskva, Unicaja Malaga in Brose Baskets že vozovnico za Top 16, bosta o zadnjem potniku v medsebojnem obračunu odločala Darufašaka in Maccabi Tel Aviv. Izraelci za preboj med 16 najboljših potrebujejo v Turčiji zmago z enajstimi ali več točkami.

V skupini B je jasno, da bodo šli naprej Olympiacos, Anadolu Efes Istanbul, Laboral Kutxa Vitoria ter kljub današnjemu porazu Cedevita. Zagrebčani so pred domačimi gledalci izgubili z Emporio Armanijem iz Milana, vendar za manj, kot so zmagali na prvi tekmi v Lombardiji.

Podobno je tudi v skupini D. Kot zadnji se je v nadaljevanje uvrstil Panathinaikos po prepričljivi zmagi nad ekipo Zielone Gore, ki jo vodi slovenski strateg Sašo Filipovski. Slednji bo evropsko tekmovanje nadaljeval v evropskem pokalu, v evroligi pa poleg Grkov še Lokomotiv Kuban Krasnodar, FC Barcelona ter Žalgiris.

Ne spreglejte