Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
23. 6. 2016,
10.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Real Madrid Slovenija reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 23. 6. 2016, 10.42

6 let, 7 mesecev

Luka Dončić ponosno proslavljal s slovensko trobojnico #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Luka Dončić, eden največjih talentov, ne le slovenske košarke, ampak tudi evropske ter svetovne košarke, je v sredo proslavil naslov državnih španskih prvakov odet v slovensko zastavo.

Po porazu na prvi tekmi finala z Barcelono so košarkarji Real Madrida v nadaljevanju serije nanizali tri zaporedne zmage in se veselili novega naslova državnih prvakov.

Na zadnji tekmi so pred 12 tisoč domačimi navijači z 91:84 premagali večnega tekmeca. Novega triumfa z Realom se je veselil tudi 17-letni Luka Dončić, ki je v finalni seriji igral na drugi in tretji tekmi ter skupaj dosegel šest točk.

Tudi z njegovo pomočjo se kraljevi klub veseli nove zvezdice v španskem prvenstvu. Da se razvija v pravega košarkarja, je nekajkrat med sezono že dokazal, ko mu je trener Pablo Laso odmeril nekaj več časa za dokazovanje. Proti Bilbao Baskets je na prvi tekmi dosegel 15 točk, zbral šest skokov in štiri podaje, ter dvoboj končal s statističnim indeksom 22.

Proti Manresi je bil le skok oddaljen od prvega dvojnega dvojčka, potem ko je dosegel 12 točk in zbral devet skokov. 12 točk je dosegel še enkrat proti Bilbao Baskets.

V tej sezoni je s 16 leti postal najmlajši debitant v španski ligi in tretji najmlajši košarkar v zgodovini španskega prvenstva.

Prav tako se je skupaj s soigralci veselil naslova španskega kraljevega pokala.

Trener Laso mu je namenil priložnost tudi v elitni evroligi, čeprav je ob koncu igral le v državnem prvenstvu. Nazadnje je v elitnem evropskem klubskem tekmovanju igral v končnici proti podprvaku evrolige Fenerbahčeju, proti kateremu je v 13 minutah igre dosegel 10 točk, šest skokov in dve podaji, medtem ko je največ točk natresel aktualnemu prvaku CSKA. Tekmo na gostovanju v Moskvi je končal pri 12 točkah in petih skokih.

Njegove predstave bomo zdaj pobliže spoznali tudi slovenski ljubitelji košarke, saj ga je novi selektor Igor Kokoškov uvrstil v reprezentanco, ki jo letos poleti čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017. In ker je Luka naslov španskih prvakov prešerno proslavljal s slovensko trobojnico, bi lahko sklepali, da je to jasen znak, da ga bomo letos premierno na uradni tekmi videli zaigrati v dresu slovenske reprezentance.

Ne spreglejte