Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
13. 6. 2017,
6.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

1

Natisni članek

Liga NBA NBA

Torek, 13. 6. 2017, 6.40

6 let, 7 mesecev

Liga NBA, 12. junij (finale - peta tekma)

Šov Duranta, ki je prišel, videl in osvojil premierni šampionski prstan

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

1

Kevin Durant | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Kot ekspresni vlak so košarkarji Golden State Warriors v finalu lige NBA pridrveli do naslova prvaka. Za zvezdnika Kevina Duranta je to prvi šampionski prstan, z novo izjemno predstavo na peti tekmi, ki jo je njegovo moštvo dobilo s 129:120, pa je postal MVP finala. Po koncu je velikemu LeBronu Jamesu nemudoma dejal, da morata to ponoviti.

Golden State Warriors so po enoletnem premoru, ko so na bili na vrhu prav letošnji tekmeci Cleveland Cavaliers, spet junaki lige NBA.

Prihod Kevina Duranta lani poleti je bil tisti potreben kamenček v mozaiku, da so se lahko Bojevniki spet povzpeli na košarkarski Olimp - petič v zgodovini in drugič v zadnjih treh letih. In Durant je v velikem finalu prikazal izjemne predstave, zaradi katerih so ga izbrali za najkoristnejšega igralca finala (MVP). Na zadnji tekmi je dosegel 39 točk.

K Bojevnikom je prišel lani poleti in s tem dal vedeti, da so spet osrednji favoriti za laskavo lovoriko, do katere so prišli ekspresno s 4:1 v zmagah.

LeBron James in soigralci so do sredine druge četrtine pete tekme še imeli vajeti v svojih rokah ter vodili, nato pa je bilo praktično vse le še v znamenju izbrancev Steva Kerra.

Gostom ni pomagala niti nova izjemna predstava Jamesa, ki se je zaustavil pri 41 točkah, 13 skokih in osmih podajah, a so imeli domači več igralcev razpoloženih. Stephen Curry je tokrat dosegel 34 točk, deset podaj in šest skokov ter se razveselil svojega drugega šampionskega prstana.

Vrhunci zmage Golden State Warriors s 129:120

A je bilo v letošnjem finalu vse v znamenju Duranta, ki je v končnici in v finalu zaigral kot pravi zvezdnik ter postal najkoristnejši košarkar (MVP).

Zadnja dneva ni mogel spati, tako nervozen in nestrpen je bil

Veliko veselje košarkarjev Golden Stata, ki so osvojili drugi klubski naslov lige NBA v zadnjih treh letih in skupno petega. | Foto: Getty Images Veliko veselje košarkarjev Golden Stata, ki so osvojili drugi klubski naslov lige NBA v zadnjih treh letih in skupno petega. Foto: Getty Images Da si je neizmerno želel naslov prvaka, je bilo jasno že lani, ko je prestopil v vrste Golden Stata, v finalu pa je spet dokazal, iz kakšnega testa je. Na petih tekmah je njegovo povprečje znašalo 35,2 točke, 8,4 skoka in 5,4 podaje, ob tem pa je treba dodati, da je iz igre metal neverjetnih 59-odstotno.

"Zadnja dva dneva nisem mogel spati. Nervozen in nestrpen sem bil. Dal sem vse od sebe in zaupal v to," je po koncu dejal Durant, ki je bil ključen mož, ko se je Cleveland po zaslugi Jamesa s 17 približal le še na tri točke zaostanka pri 95:98 in slabih dvanajst minut pred koncem. S skupno enajstimi točkami v zadnji četrtini je spet dvignil Golden State na noge in popeljal ekipo do petega naslova prvaka lige NBA.

Durant je bil leta 2012 blizu šampionskega prstana, vendar je moral v dresu Oklahome priznati premoč prav Jamesu, ki je takrat igral za Miami. Zdaj mu je uspelo, po tekmi pa povedal: "Jamesu sem dejal, da sva zdaj izenačena na 1:1 in morava to še ponoviti."

Liga NBA, finale, peta tekma:

Golden State Warriors : Cleveland Cavaliers 129:120 /4:1/
Durant 39, 7 sk., 5 podaj, Curry 34, 10 podaj, 6 sk., Igoudala 20; James 41, 13 sk., 8 podaj, Irving 26, Smirh 25

// izid v zmagah
Ne spreglejte