Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 1. 2018,
5.57

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,65

1

Natisni članek

Toronto Raptors Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Sreda, 10. 1. 2018, 5.57

6 let, 3 mesece

Liga NBA, 9. januar

Razpoloženi Goran Dragić se je skoraj zapletel v pretep #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,65

1

Goran Dragić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V noči na sredo je bil v košarkarski ligi NBA na delu Goran Dragić, ki je z Miamijem v gosteh le za točko premagal Toronto Raptors. Tekma je bila precej napeta, saj sta bila dva igralca izključena. V spor se je zapletel tudi Goran Dragić.

Miami Heat so tokrat gostovali pri Toronto Raptors in na koncu zmagali le za točko. Manj kot sekundo pred koncem tekme je zadel Wayne Ellington in postavil končni izid 89:90. Elllington, ki se je prebudil šele v drugem polčasu, je na tekmi dosegel 15 točk. Miami je s to zmago prekinil niz 12 zaporednih zmag Toronta na domačem parketu.

Goran Dragić je tokrat dosegel 24 točk. | Foto: Guliverimage/Getty Images Goran Dragić je tokrat dosegel 24 točk. Foto: Guliverimage/Getty Images Goran Dragić najboljši košarkar Miamija

Najboljši košarkar pri Miamiju je bil naš Goran Dragić, ki je v svojo statistiko vpisal 24 točk, 12 skokov in štiri asistence. Poleg njega sta bila razpoložena Bam Adebayo, ki je dosegel 16 točk in 15 skokov, ter Hassan Whiteside, ki se je ustavil pri 13 točkah in 15 skokih.

Pri domačih košarkarjih je bil najbolj razpoložen DeMar DeRozan. To je bil za Toronto prvi poraz v zadnjih šestih tekmah, prav tako je zapravil priložnost, da bi dosegel rekord domačih zmag. Košarkarji Toronta so namreč pred tem nazadnje doma izgubili 5. novembra.

Tekma je bila precej napeta. V drugem polčasu sta si sprva nekaj udarcev izmenjala Serge Ibaka in košarkar Miamija James Johnson, ki ima mimogrede črn pas v karateju in kot pravijo, s z njim ni dobro vpletati v kakršenkoli spor. Sodniki do njiju niso bili prav nič usmiljeni in ju izključili.

Vroče je postalo tudi po sodnikovem pisku, ko je bil v dogajanje vpleten Goran Dragić. Ta se je zapletel v prerivanje in besedni spor z Demarjem DeRozanom. K sreči so ju trenerji in igralci pravočasno spravili narazen. 

Sinoči so bile na sporedu še tri tekme. Portland Trail Blazers so Oklahoma City premagali s 117:106, C.J. McCollum pa je dosegel 27 točk. Shabazz Napier, ki je tekmo začel namesto še vedno poškodovanega Damiana Lillarda, je dodal 21 točk za Portland, Jusuf Nurkić pa 20. Za Oklahomo sta bila najboljša Russell Westbrook in Paul George, ki sta dosegla vsak po 22 točk.

Dallas Mavericks so doma s 114:99 premagali Orlando Magic, nemški zvezdnik Dirk Nowitzki in Dennis Smith Jnr pa sta za zmagovalce dosegla vsak po 20 točk. Nowitzki je odigral že svojo 1435. tekmo NBA, prav na vseh je bil član teličkov, s čimer se je prebil pred Karla Malonea na lestvici večnih košarkarjev, ki so v karieri igrali zgolj za en klub. Rekord ima še vedno John Stockton s 1504 tekmami za Utah Jazz. Tudi Malone je v karieri igral za Jazz. Prvi strelec Orlanda je bil igralec s klopi Aaron Gordon, ki je dosegel 19 točk.

Los Angeles Lakers so z 99:86 ugnali Sacramento Kings. Julius Randle je za gostitelje dosegel 22 točk, 14 ujetih žog in šest podaj, Lonzo Ball je dodal pet točk, 11 skokov, 11 podaj in pet ukradenih žog. Srb Bogdan Bogdanovič je bil prvi strelec Sacramenta z 19 točkami.

 

Liga NBA, 9. januar:

 

Toronto Raptors : Miami Heat 89:90
DeRozan 25, Wright 13; Dragić 24, 12 sk. 4 asis. Adebayo 16, 15 sk.

Oklahoma City Thunder : Portland Trail Blazers 106:117
George 22, Weatbrook 22; McCollum 27, Napler 21

Dallas Mavericks : Orlando Magic 114:99
Nowitzki 20, Smith Jr. 20; Gordon 19, Agustin 18

Los Angeles Lakers : Sacramento Kings 99:86
Randle 22, Lopez 18; Bogdanović 19, Fox 15

 

 

Ne spreglejte