Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 5. 2018,
6.22

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Liga NBA končnica Boston Celtics Philadelphia 76ers

Torek, 1. 5. 2018, 6.22

5 let, 11 mesecev

Liga NBA, končnica, konferenčni polfinale

Zdesetkani Boston na krilih razpoložene trojice ugnal Dragićeve krvnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Boston Celtics Philadelphia 76ers | Foto Reuters

Foto: Reuters

V košarkarski ligi NBA se je začel konferenčni polfinale. Na vzhodu sta se udarila Boston Celtics in Philadelphia 76ers, ki je v prvem krogu končnice izločila Miami našega Gorana Dragića. Z zmago s 117:101 so serijo odprli Kelti, ki so leteli na krilih Terryja Rozierja, Jaysona Tatuma in Ala Horforda. Trojica je zbrala 83 od 117 točk.

Boston je pogrešal tri najboljše strelce, Kyrieja Irvinga, Gordona Haywarda (oba do konca sezone) in Jaylena Browna (morda bo zaigral na drugi tekmi), a ga to ni zaustavilo na poti do zanesljive zmage nad Philadelphio.

Odločilen korak so naredili v drugi četrtini, ki so jo dobili z 31:23, in se ob polčasu na odmor odpravili z 11 točkami prednosti, to pa do konca še stopnjevali in obračun končali s 117:101.

Eden od ključnih elementov za zmago so bile trojke, Kelti so jih zadeli kar 17 iz 36 poskusov, Philadelphia le pet iz 26.

Ob odsotnosti trojice je v ospredje stopila druga, in sicer Terry Rozier (29 točk), Jayson Tatum (28) in Al Horford (26). "Moja samozavest je vse. Moji soigralci verjamejo vame, trener verjame vame, želim si le nadaljevati v tem ritmu," se je smejalo prvemu strelcu Bostona na obračunu, na katerem je zadel sedem trojk iz devetih poskusov.

Joel Embiid je bil z 31 točkami najboljši strelec tekme, a se ni mogel veseliti. "To nismo bili mi," je bil po porazu razočaran trener Philadelphie. | Foto: Reuters Joel Embiid je bil z 31 točkami najboljši strelec tekme, a se ni mogel veseliti. "To nismo bili mi," je bil po porazu razočaran trener Philadelphie. Foto: Reuters

"To nismo mi"

Na drugi strani je bil z 31 točkami in 13 skoki najbolj razpoložen Joel Embiid. "Ne v igri v napadu ne v obrambi nismo bili pravi. To nismo mi. To je bila res slaba tekma," je bil slabe volje strateg poražencev Brett Brown.

Moštvi se bosta srečali spet v četrtek, ko bosta tudi drugo tekmo odigrali na terenu Bostona, nato se bo serija na štiri zmage preselila v Philadelphio.

Drugi pari konferenčnega polfinala so: Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers, Houston Rockets – Utah Jazz (1:0 za Houston), Golden State Warriors – New Orleans Pelicans (1:0 za Golden State).

Liga NBA, končnica, konferenčni polfinale:

Boston Celtics : Philadelphia 76ers 117:101 /0:0/
Rozier 29, Taturm 28, Horford 26; Embiid 31, 13 sk., 5 asist., Redick 20

//Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.

Ne spreglejte