Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 1. 2021,
3.10

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,02

2

Natisni članek

Denver Nuggets Vlatko Čančar Vlatko Čančar Chicago Bulls Dallas Mavericks Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 4. 1. 2021, 3.10

3 leta, 3 mesece

Liga NBA, 3. januar

Prisilni počitek za Dončića, nor rekord Curryja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,02

2

Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zaradi poškodbe stegenske mišice je slovenski zvezdnik Luka Dončić šesto tekmo Dallasa v novi sezoni lige NBA spremljal zgolj s klopi. Vprašljiv je tudi njegov nastop v noči na torek, ko se bo njegovo moštvo udarilo s Houstonom.  

Luka Dončić tudi svoje tretje sezone v ligi NBA ne bo končal z nastopi na vse tekmah za Dallas Mavericks. Tokrat se je zataknilo že na šesti tekmi sezone, gostovanju teksaškega moštva pri Chicagu. Ljubljanski zvezdnik je namreč zaradi poškodbe stegenske mišice leve noge ostal prikovan na klop. Poškodbo, ki sicer ni hujša, naj bi staknil v drugi četrtini tekme proti Miamiju. Dallas ga je sprva uvrstil na seznam potencialno manjkajočih, tik pred tekmo pa je trener Rick Carlisle sporočil, da za tekmo proti Chicago Bulls 21-letni slovenski zvezdnik ne bo pripravljen. Dodal je, da najverjetneje ne gre za poškodbo, ki bi terjala daljšo odsotnost. Dončić bo tako v kadru za torkovo tekmo proti Houstonu, a njegov nastop ostaja vprašljiv.

Ni še naravnal strelske roke

Dončić je prav ob zmagi nad Miamijem (93:83), ko se je po daljšem času pomeril z Goranom Dragićem, nakazal, da je začel loviti pravi igralski ritem in se tako spogledovati s številkami, ki so ga zaznamovale v pretekli sezoni. Ob nekaj všečnih potezah je 27 točkam namreč dodal 15 skokov in sedem asistenc. Na petih tekmah sicer njegovo povprečje znaša 23,8 točke, 5,8 skoka in 6,3 asistence, v oči pa bode predvsem slab odstotek meta iz igre. Ta znaša 43,2 odstotka, močno pa ga zbija neučinkovitost pri metu za tri točke. Na prvih petih tekmah je namreč od skupno 31 metov zadel le pet poskusov.

Dallas Mavericks | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Še četrti poraz Dallasa

Brez pomoči Luke Dončića so košarkarji Dallas Mavericks doživeli še četrti poraz v sezoni, potem ko so bili Biki boljši od njih z izidom 118:108. Dallas ima zdaj na svojem računu štiri poraze in le dve zmagi, trenutno je na zadnjem mestu zahodne konference.

Tekma je bila do polčasa povsem izenačena, saj so se košarkarji ob polčasi razšli z rezultatom 60:59 za Dallas. Prva večja razlika se je naredila, ko so v tretji četrtini zadnjih sedem točk dosegli Chicago Bulls in povedli s 86:81.

Po osmih minutah zadnje četrtine so domači košarkarji pobegnili z devetimi točkami prednosti (100:91). Dallas se je tri minute in pol pred koncem tekme približal na le dve točki zaostanka (106:104), minuto pozneje pa je Chicago vodil s šestimi točkami razlike. Dobro minuto in pol so imeli že vodstvo 113:105, te prednosti niso izpustili in na koncu zasluženo zmagali.

Zach LaVine je bil pri domačih košarkarjih najbolj razpoložen - 39 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zach LaVine je bil pri domačih košarkarjih najbolj razpoložen - 39 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko LaVine jim je natresel 39 točk

Pri Chicago Bulls je bil daleč najbolj razpoložen Zach LaVine. Ta je nasprotnikom natresel 39 točk. Zelo razpoložen je bil tudi Coby Withe, ki je v svojo statistiko vpisal 23 točk. Od tega jih je v drugem polčasu dosegel 21.

Ob odsotnosti Dončića je bil pri Dallasu najboljši Jalen Brunson, ki se je ustavil pri 31 točkah.

Nor rekord Curryja, ki je tekmo končal pri 62 točkah

Ta večer je v ligi NBA zaznamoval Stephen Curry, košarkar Golden State Warriors. Na tekmi proti Portland Trail Blazers je dosegel neverjetnih 62 točk in svoj osebni rekord. Njegov odstotek meta iz igre je bil nekaj več kot 58 odstotkov. Tekmo so na koncu dobili Bojevniki z izidom 137:122.

"Obožujem to. Obožujem vse, kar ta igra ponuja. Nikoli ne bežim od tega. Navdušen sem, ko lahko igram na najvišji ravni, delam to, kar delam," je povedal 32-letni košarkar, ki se je že med tekmo vedel, koliko točk ima na svojem računu, a je ob tem ostajal ponižen in osredotočen. Od aktivnih košarkarjev v ligi NBA je več točk dosegel le Devin Booker s 70 proti Bostonu pred štirimi leti, medtem ko se je pri 62 ustavil tudi Carmelo Anthony proti Charlottu pred sedmimi leti.

 

Vlatko Čančar še čaka na prvo pravo priložnost v novi sezoni. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vlatko Čančar še čaka na prvo pravo priložnost v novi sezoni. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Čančarjevih 55 sekund

Na svoj prvi koš v novi sezoni pa še vedno čaka Dončićev reprezentančni soigralec Vlatko Čančar. Ob zmagi njegovega Denverja nad Minnesoto (124:109), h kateri je Jamal Murry prispeval 36 točk, srbski joker Nikola Jokić pa se je podpisal pod novega trojnega dvojčka (19 točk, 12 skokov in 12 asistenc), je 23-letni Primorec sicer dobil priložnost za igro. Toda na parketu je prebil vsega 55 sekund, kar je bilo premalo, da bi kakšnega od statističnih kazalcev premaknil z ničle. Podobno je bilo že na nedavnem obračunu s Houstonom. Čančar se je tako med strelce nazadnje vpisal v pretekli sezoni, natančneje 29. februarja, ko je v petih minutah proti LA Clippers dosegel dve točki.

Liga NBA, 3. januar:

Detroit Pistons : Boston Celtics 120:122
Grant 22; Brown 31, Tatum 24

Brooklyn Nets : Washington Wizards 122:123
Irving 30; Beal 27, Westbrook 24

Memphis Grizzlies : Los Angeles Lakers 94:108
Anderson 18: James 22 (13 skokov), Davis 17

Minnesota Timberwolves : Denver Nuggets 109:124
Beasley 25; Murray 36, Jokić 19 (12 skokov, 12 asistenc), Čančar 0 (v 55 sek)

San Antonio Spurs : Utah Jazz 109:130
Johnson 22: Bogdanović 28: Mithchell 22

Chicago Bulls : Dallas Mavericks 118:108
LaVine 39, White 23; Brunson 31, Richardson 16 (Luka Dončić ni igral)

Phoenix Suns : Los Angeles Clippers 107:112
Booker 25, Ayton 24; George 39, Leonard 15

Golden State Warriors : Portland Trail Blazers 137:122
Curry 62, Wiggins 21; Lillard 32, McCollum 28

Lestvica:

Preberite še:

John Wall
Sportal Po hudi poškodbi, menjavi in izolaciji Američan presega vsa pričakovanja #video
Paul Westphal
Sportal Umrl član košarkarske hiše slavnih
Luka Dončić
Sportal Polepšalo mu je dan #video
Ne spreglejte