Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 1. 2023,
7.57

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Toronto Raptors Golden State Warriors Liga NBA

Sobota, 28. 1. 2023, 7.57

1 leto, 2 meseca

Liga NBA, 28. januar

Steph Curry Torontu natresel 35 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Klay Thompson, Stephen Curry, Golden State Warriors |  Klay Thompson  | Foto Reuters

Klay Thompson

Foto: Reuters

Košarkarji Golden State Warriors, branilci naslova v severnoameriški košarkarski ligi NBA, so doma premagali Toronto Raptors s 129:117. Sedaj so na sedmem mestu zahodnega dela lige. Zvezdnik Stephen Curry je bil prvi mož zmagovalcev s 35 točkami in 11 asistencami, Klay Thompson je dodal 29 točk.

Luka Dončić gleženj
Sportal Dončić najprej prejel prestižno nagrado, nato sledil šok

Nocoj bo ob 21.00 dvoboj začela ekipa Denver Nuggets Vlatka Čančarja, igrala bo v Philadelphii proti 76ers. V noči na nedeljo po slovenskem času bosta igrali tudi preostali ekipi s slovenskima košarkarjema. Dallas Luke Dončića bo gostoval pri Utah Jazz, Chicago Gorana Dragića pa bo igral v Orlandu z Magic.

Slednji so s 105:110 izgubili v Miamiju dvoboj s Heat, za katere je Jimmy Butler zbral 29 točk. Milwaukee Bucks so v Indianapolisu s 141:131 ugnali Indiano Pacers. Grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo je za zmago prispeval 41 točk, 12 skokov in šest podaj.

Bucks so samo v prvem polčasu zadeli 85 točk in povedli s 33 točkami prednosti. Domačim se je uspelo štiri minute pred koncem približati na osem točk, nato so delali osebne napake nad Antetokoumpom, ki pa je v dobri minuti zadel pet prostih metov in do popolnega preobrata ni prišlo.

Minnesota Timberwolves so v Minneapolisu ugnali Memphis Grizzlies s 111:100. Za zmagovite gostitelje je Anthony Edwards nanizal 25 točk, na drugi strani je Ja Morant zabeležil trojni dvojček s 27 točkami, 11 podajami in 10 skoki, a je s soigralci doživel peti zaporedni poraz v gosteh po prejšnji seriji 11 zmag.

V Oklahoma Cityju so Thunder izkoristili odsotnost poškodovanega zvezdnika Clevelanda Donovana Mitchella in premagali Cavaliers s 112:100. V vrstah gostiteljev se je izkazal Shai Gilgeous-Alexander s četrto zaporedno tekmo, na kateri je dosegel več kot 30 točk (35).

Curry in Embiid dobila po 25.000 dolarjev kazni

Košarkarja Stephena Curryja in Joela Embiida je vodstvo severnoameriške lige NBA kaznovalo s po 25.000 ameriškimi dolarji (23.000 evrov) kazni zaradi neprimernega vedenja. Curry, najkoristnejši igralec finala lige v prejšnji sezoni, je vrgel ščitnik za zobe med gledalce, Embiid pa je z neprimernimi gestami "proslavil" zabijanje.

Curry je to storil, ker mu soigralec Jordan Poole minuto in 14 sekund pred koncem tekme ni podal. Sodniki so ga za to izključili, kar se mu je primerilo tretjič v karieri in še tretjič zaradi ščitnika za zobe. Prvič je bilo to leta 2017, ko ga je vrgel v sodnika. "Ve, da se kaj takega ne same več ponoviti," je bil kratek trener Warriors Steve Kerr.

Embiid je ob zmagi s 137:133 nad Brooklyn Nets silovito zabil in dobil še prosti met zaradi prekrška. Potem pa je to pospremil z neprimerno seksualno gesto, ki jo je poškodovani zvezdnik Nets Kevin Durant na svojem Twitterju označil kot nesmiselno proslavljanje.

Liga NBA, 27. januar:

Lestvica:

Vlatko Čančar
Sportal Čančarjev Denver izgubil proti Milwaukeeju grškega orjaka, Lillard do 60 točk #video
Ne spreglejte