Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2019,
9.00

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

1

Natisni članek

Oklahoma CIty Thunder Russell Westbrook Kevin Durant Nikola Jokić Steph Curry Denver Nuggets Golden State Warriors Liga NBA

Sreda, 3. 4. 2019, 9.00

5 let

Liga NBA, 2. april

Noro, liga NBA dočakala velikega junaka po 51 letih! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,53

1

Russell Westbrook | Russell Westbrook se je v noči na sredo "poigraval" z Los Angeles Lakers. | Foto Reuters

Russell Westbrook se je v noči na sredo "poigraval" z Los Angeles Lakers.

Foto: Reuters

Večer v ligi NBA je zaznamoval zgodovinski podvig Russlla Westbrooka (Oklahoma City), ki ga je ta posvetil pred kratkim umorjenemu znancu, raperju Nipseyju Husslu. Košarkarji San Antonia so vknjižili že 21. zaporedno domačo zmago v ligi NBA nad Atlanto, za katero je Trae Young, največji Dončićev tekmec v izboru za novinca leta, dosegel 15 točk. Houston je nadigral Sacramento (130:105), izenačil klubski rekord v trojkah, najboljši strelec tekmovanja James Harden pa je dosegel 36 točk. Golden State je v derbiju zahodne konference vzel mero Denverju.

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu je Russell Westbrook, veliki specialist za trojne dvojčke, na dvoboju med Oklahomo Cityjem in Los Angeles Lakers (119:103) dočakal enega izmed vrhuncev bogate kariere. Zvezdnik Oklahome je na dobri poti, da še tretjo zaporedno sezono konča s povprečjem dvomestnega števila točk, skokov in asistenc na tekmo. To ni v ligi NBA uspelo nikomur že 57 let. Zadnji se je pod takšen podvig podpisal legendarni Oscar Robertson.

Izjemna predstava Russlla Westbrooka:

Westbrook je v noči na sredo pisal zgodovino. Proti Jezernikom je postal šele drugi košarkar, ki je v ligi NBA na eni tekmi dosegel vsaj 20 točk, skokov in tudi asistenc. Na večnem seznamu se je pridružil nepozabnemu velikanu košarkarske lige Wiltu Chamberlainu, ki je leta 1968 na dvoboju dosegel neverjetnih 22 točk, 25 skokov in 21 asistenc. Westbrook ni bil tako učinkovit in raznovrsten, vseeno pa je trikrat presegel mejo 20 in dvoboj z moštvom iz Kalifornije, za katerega ni igral prvi zvezdnik LeBron James, končal pri 20 točkah, 21 skokih in 20 asistencah.

Zvezdnik Oklahome Cityja je prvovrstni učinek posvetil pred kratkim umorjenemu raperju Nipseyju Husslu, ki je v nedeljo umrl pod streli v Los Angelesu. "Tega nisem dosegel zase. To sem dosegel za mojega brata. Za Nipseyja," je poudaril Westbrook, ki je podobno kot Hussle odraščal v Los Angelesu in se z njim družil.

Trendi Umrl ameriški raper Nipsey Hussle #video

Golden State potrdil prvo mesto, Durant izključen

Bojevniki so v derbiju vodilnih ekip zahodne konference premagali Denver Nuggets (116:102) in povečali prednost pred največjim tekmecem za prvo mesto. Golden State je v tej sezoni dosegel 52 zmag in 24 porazov, Denver pa ima po novem razmerje 51:25. Zmaga Golden Stata je še toliko bolj dragocena, saj so jo morali doseči brez izključenega Kevina Duranta, ki je zaradi dveh prejetih tehničnih napak moral predčasno zapustiti parket. Izključen je bil dobrih osem minut pred koncem tretje četrtine. Do takrat je bil zelo razigran, saj je zbral 21 točk. Jezikavi Durant je v tej sezoni prejel 15 tehničnih napak. Če bo še eno, si bo samodejno prislužil prepoved nastopa na eni tekmi.

Kako je bil izključen Kevin Durant:

V vrstah zmagovalcev, ki so bili v drugi četrtini boljši od tekmeca kar za 29 točk, je bil najboljši strelec DeMarcus Cousins (28 točk in 12 skokov). Pri gostih iz Kolorada je srbski zvezdnik Nikola Jokić dosegel "le deset točk, hkrati pa imel več izgubljenih žog (6) kot skokov oziroma asistenc (po 5). Prvi ostrostrelec Golden Stata Stephen Curry je dosegel 17 točk.

Houston izenačil klubski rekord

Rakete iz Teksasa so napolnile koš Sacramenta (130:105). Najboljši strelec tekmovanja James Harden je prispeval 36 točk. Dosegel je sedem trojk (met 7/12), njegovo moštvo pa skupaj 26, tako da je izenačilo klubski rekord. Vsaj eno trojko je zadelo kar devet košarkarjev Houstona.

Boj za končnico je v zahodni konferenci odločen, mesto v "play-offu" so si poleg omenjenih vodilnih moštev zagotovili še Portland Trail Blazers, Houston Rockets, Utah Jazz, Los Angeles Clippers, Oklahoma City Thunder in San Antonio Spurs. Končnica lige NBA se bo začela v soboto, 13. aprila.

Stephen Curry | Foto: Reuters Foto: Reuters Curry, Durant in Green zaradi predolgega jezika ob 75 tisoč dolarjev

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je trem zvezdnikom zasedbe Golden State Warriors zaradi predolgega jezika naložilo visoko denarno kazen. Draymond Green, Stephen Curry in Kevin Durant bodo v poseben sklad skupno nakazali kar 75 tisoč dolarjev.

Vsi trije omenjeni košarkarji so denarno kazen prejeli zaradi neprimernega obnašanja na in po tekmi z Minnesoto, ki so jo konec preteklega tedna Bojevniki izgubili s 107:117.

Najvišjo denarno kazen, in sicer 35 tisoč dolarjev, bo plačal Green, ki je prek družbenih omrežij žalil sodnika Marata Koguta. Curry bo plačal 25 tisoč dolarjev zaradi neprimerne kretnje z roko, Durant pa 15 tisoč dolarjev zaradi kritičnih besed na račun sodnikov po tekmi z Volkovi.

Vir: STA

Luka Dončić
Sportal LeBron James in Luka Dončić: Nasvidenje jeseni
Goran Dragić
Sportal Gogiju ni do vrnitve v Ljubljano

Liga NBA, 2. april:

Lestvica:

Preberite še:

Goran Dragić
Sportal Goran Dragić dosegel 30 točk, Luka Dončić se je zabaval na klopi #video
Luka Dončić
Sportal Šov največjega Dončićevega tekmeca, Dallas brez vročega Slovenca presenetil #video
Sixt Primorska Hopsi
Sportal Primorci zmleli Makedonce, Golemac navdušen nad navijači #video
Ne spreglejte