SiolNET. Sportal Košarka
1,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lastnik Dallasa vložil protest na vodstvo lige NBA

1,32

termometer

Mark Cuban |  | Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage

Dogodek s tekme proti Golden State Warriors, ko so košarkarji Dallas Mavericks mislili, da je žoga njihova, na drugi strani pa so gostje brez prave obrambe dosegli koš, je dobil nadaljevanje. Lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban je namreč uradno vložil protest.

Luka Dončić Sportal Kaj se dogaja z Dončićem, ki ne želi govoriti o zasebnem življenju? #video

Liga NBA ima zdaj pet dni časa, da se strinja s pritožbo oziroma jo zavrže. Dallas je moral za protest plačati deset tisoč ameriških dolarjev.

Dallas je tisto tekmo proti Golden State Warriors izgubil za dve točki s 125:127. Lastnik Mark Cuban meni, da bi lahko ravno tisti dve podarjeni točki na koncu vplivali na izid dvoboja.

Kaj se je sploh dogajalo? Košarkarji Dallasa so po minuti odmora ob koncu tretje četrtine menili, da je žoga v njihovi posesti, saj naj bi dobili takšen znak od enega od sodnikov. A sta preostala dva dala žogo gostom, ki so brez Dallasove obrambe, saj so bili košarkarji na drugi strani, dosegli koš.

Pri Dallasu so prepričani, da bi se sodniki morali posvetovati, potem ko je bilo jasno, da je bil nesporazum. "Menili smo, da je žoga naša. Tako nam je rekel sodnik. Ponavadi narediš, kar sodnik reče," je o tem dogodku dejal Josh Green.

Mark Cuban Sportal Protest lastnika Dallasa, Dončić česa takega v karieri še ni videl

V skladu s smernicami lige NBA mora zdaj komisar lige Adam Silver obvestiti ekipo Golden State Warriors, oba kluba pa morata v petih dneh predložiti dokaze, ki se nanašajo na dogodek. Silver bo končno odločitev sprejel v petih dneh.

Če protest Mavericksov uspe, bi dobili povrnjenih deset tisoč dolarjev, tekmo pa bi morali še enkrat odigrati od spornega trenutka.

A zgodovina protestov ne gre v prid Dallasu. Od 45 zabeleženih protestov od leta 1952 je bilo le šest uspešnih.

Dallasu pa ne kaže najbolje niti v luči boja za končnico. Osem tekem pred koncem rednega dela je na enajstem mestu, ki bi v tem trenutku pomenil konec sezone.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin