Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 10. 2012,
20.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aleksander Sekulić

Nedelja, 14. 10. 2012, 20.31

8 let

Laliću se roka ni zatresla, Krki zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Krke so v 4. krogu lige Aba premagali Cibono z 69:67 (15:18, 38:34, 49:53).

Košarkarji Krke so zabeležili tretjo zmago v ligi Aba in dvorano Leona Štuklja ohranili nedotaknjeno. V njej so premagali tako madžarskega predstavnika kot Split in zdaj še Cibono, edini poraz pa so slovenski prvaki doživeli na gostovanju pri petkratnem prvaku lige Partizanu.

Tekma je bila nadvse zanimiva in dramatična, odločitev o zmagovalcu, čeprav je Krka dve minuti pred odmorom vodila že z lagodnimi štirinajstimi točkami, pa je padla šele v zadnjih sekundah. Novomeščanom se na srečo slabo izvajanje prostih metov ni maščevalo, saj so mirno roko s kazenske črte ohranili vsaj v zadnjih dveh minutah. Za prenovljeno zasedbo Aleksandra Sekulića je nova zmaga odlična popotnica v nadaljevanje sezone oziroma pred naslednjim gostovanjem v Širokem Brijegu in nato domačo preizkušnjo proti Budućnosti.

Večina tekme je bila izenačena, le sredi druge četrtine je Krki uspel niz košev. Po zaostanku dveh točk ob koncu prve četrtine so gostitelji v drugih desetih minutah zaprli vse dohode do svojega obroča in v 18. minuti povedli s 35:21. Delovalo je, kot da imajo tekmo pod nadzorom, toda položaj se je v manj kot dveh minutah povsem spremenil. Cibona je s tremi trojkami in še nekaj lahkimi koši do odmora prišla na vsega štiri točke zaostanka. V nadaljevanju so Zagrebčani celo povedli, vendar nikoli za več kot koša ali dva.

Tako sta ekipi v odločilne zadnje minute prišli skoraj poravnani. Uroš Lučič je 40 sekund pred koncem zadel en prosti met za izenačenje na 67, Cibona je nato zapravila napad, na drugi strani pa je bil Jure Lalić dvakrat natančen s črte prostih metov in povedel Krko v vodstvo z 69:67. Ciboni je ostalo še 10 sekund za zadnji napad, toda ni prišla do priložnosti za izenačenje ali zmago, tako da so se lahko domači košarkarji veselili zaslužene zmage.

Ne spreglejte