Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
15. 11. 2015,
12.35

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik Cedevita Jacob Pullen liga ABA

Nedelja, 15. 11. 2015, 12.35

2 leti, 4 mesece

Lahko Olimpiji uspe, kar Jaki Blažiču ni?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred Olimpijo je težko gostovanje v hrvaški prestolnici pri podprvaku lige Cedeviti, ki je v vse boljši formi. Trener Ljubljančanov Gašper Potočnik želi, da zmaji čim dražje prodajo svojo kožo.

Ljubljančani na zmago v obeh tekmovanjih, v katerih nastopajo, ob ligi ABA še v Eurocupu, čakajo od 4. novembra. Takrat so v gosteh v Španiji ugnali Bilbao, nato pa nanizali štiri zaporedne poraze, težko delo pa jih čaka tudi v Zagrebu, kjer so v letošnji sezoni že slavili. V 4. krogu so ugnali Cibono.

Tokrat jim bodo ob 19. uri nasproti stali podprvaki lige, ki so slabše začeli sezono, zdaj pa že od 25. oktobra ne poznajo poraza, ne v ligi ABA ne v evroligi.

"V Zagreb zagotovo odhajamo k favoritu, ki je svojo kakovost v letošnji sezoni že dokazal. Zavedamo se, kdo je absolutni favorit. Naredili bomo vse, da na gostovanju čim dražje prodamo svojo kožo in se dobro zoperstavimo. Na koncu bomo videli, kaj nam bo to prineslo," s skromnimi željami v Zagreb odhaja trener Olimpije Gašper Potočnik.

Njegova ekipa je nazadnje v sredo izgubila tekmo Eurocupa pred domačimi gledalci proti Oldenburgu, ko so Ljubljančani po zelo slabem prvem polčasu na koncu celo imeli priložnost za zmago, vendar so zapravili zadnji napad.

Predstavil se bo novi Američan

Moštvo Veljka Mršića je za razliko od lanske sezone manj hrvaško obarvano. Prvo napadalno orožje je Američan z gruzijskim potnim listom Jacob Pullen, nekdanji član Barcelone, ki je na zadnji tekmi evrolige dosegel kar 26 točk. Poleg njega ima pomembno vlogo še en Američan, 33-letni James White, ki je v svoji karieri odigral tudi 76 tekem v ligi NBA in zmagal v zabijanju na tekmi All-Star.

Pod košem je glavno orožje hrvaški reprezentant Miro Bilan, nevarni pa so še Luka Babić, Nemanja Gordić in Fran Pilepić, pravo formo pa lovi nekdanji košarkar Olimpije Luka Žorić.

Ob močni prvi peterki ima Cedevita v številnih mladih košarkarjih tudi zelo dolgo klop, ki so ji dodali še enega novega košarkarja. Kot tretji Američan je v moštvo prišel Henry Walker, še v lanski sezoni soigralec Gorana in Zorana Dragića pri Miami Heat v ligi NBA, kjer je na 24 tekmah dosegal 7,34 točke in 3,4 skoka na tekmo.

Ne spreglejte