Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 2. 2008,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 2. 2. 2008, 11.42

8 let

L.A. Lakers močnejši za Gasola

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V košarkarski ligi NBA je prišlo do prvega večjega prestopa v letošnjem letu. Tako bo klubske barve zamenjal Pau Gasol, ki se iz Memphia seli k Los Angeles Lakers.

Španec že nekaj časa ni bil zadovoljen z rezultati kluba, zato je zaprosil za zamenjavo. Najbolj vztrajni so bili Lakerji, ki so se tako okrepili pod koši, kjer so bili po poškodbi Andrewa Bynuma najšibkejši.

Memphis je v zamenjavo dobil Kwama Browna, novinca Javarisa Crittetona, Aarona McKiea in dva izbora v prvem krogu nabora leta 2008 in 2010. Za nameček pa je moštvo iz Kalifornije Grizlijem podelilo še pravico do Marca Gasola, sicer brata Paua, ki je bil na naboru izbran lani v drugem krogu.

Bryant: Košarkar z visokim IQ

Vodstvo kluba je tako dodobra potolažilo prvega zvezdnika Kobea Bryanta, ki je ravno pred začetkom sezone nekaj časa resno grozil z odhodom, če moštvo ne bo konkurenčno v boju za naslov prvaka. Nekdanji košarkar Barcelone je v letošnji sezoni v povprečju igral po 36 minut na tekmo in dosegal 18.9 točke, 8.6 skokov in 3.1 podajo. "Pau nam bo zagotovilo za točke znotraj rakete, kar bo zelo dobrodošla pomoč Andrewu Bynumu. Je dober podajalec in strelec, ima pa tudi dober pregled nad igro," je o novincu dejal trener Phil Jackson, Bryant pa dodal: "Mislim, da njegov prihod dokazuje veliko predanost vodilnih v klubu, s tem smo naredili pomemben korak. Nedvomno je zelo raznovrsten igralec, košarkar z visokim intelegenčnim kvocientom. Zdaj moramo samo še opraviti svoje," zadovoljstva nad 27-letnim Kataloncem ni skrival drugi strelec lige.

Saši Vujačiću in soigralcem v letošnji sezoni kaže zelo dobro, saj so trenutno šesta najuspešnejša ekipa v ligi. Pod košem pa bodo s trojko Gasol-Bynum-Odom in Bryantom sposobni prijetno presenetiti v končnici.

Ne spreglejte