Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2013,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krka Crvena zvezda

Nedelja, 24. 2. 2013, 15.19

8 let

"Krka bi morala glede na igralski kader biti v zgornjem delu lestvice"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Krke po zmagi v Splitu tokrat doma pričakujejo Crveno zvezdo, ki si želi z novo zmago narediti velik korak k uvrstitvi na zaključni turnir.

Crvena zvezda je s porazom proti Galatasarayu končala z evropskimi nastopi. Zdaj bodo vse sile usmerili v zadnjih pet krogov lige ABA, saj si želijo uvrstitve v evroligo v prihajajoči sezoni. V Novo mesto ni pripotoval najkoristnejši igralec jadranske lige v pretekli sezoni Michael Scott, vendar za razliko od dvoboja z Galatasarayem v evropskem pokalu, ima trener Vlada Vukoičić na voljo izkušenega Raška Katića in prvo napadalno violino Igorja Rakočevića.

"Glede na kader, katerega ima na voljo Krka, bi se vsekakor morala nahajati v zgornjem delu lestvice. Vendar zaradi različnih okoliščin, poškodb, pogostih potovanj in igranja v Evropi ni večkrat zmagala," je spoštljivo pred gostovanjem v dolenjski prestolnici dejal Vlada Vukoičić. "Ne morejo se uvrstiti na finalni turnir četverice, vendar tudi izpasti ne morejo. So v položaju, ko ne morejo niti napredovati, niti pasti po lestvici. Imajo novega trenerja in zaradi tega tudi večjo energijo in željo po dokazovanju. Prav zaradi tega bodo zelo neugoden nasprotnik. Tekma ne bo lahka, vendar če želimo zmagati, in to si želimo v vseh tekmah do konca sezone, bomo morali odigrati zelo dobro," je dejal šef klopi rdeče-belih, ki se s 15 zmagami in šestimi porazi nahajajo na visokem drugem mestu lige ABA.

Krka je po menjavi na trenerskem stolčku, na katerega je sedel Gašper Potočnik, zmagala na gostovanju v Splitu. "Moštvo Krke igra na izkušnje. Zna nadzirati ritem igre in to pretvarja v svojo prednost v napadu. V obrambi na prvi pogled ni tako agresivna, vendar zelo dobro pokriva prostor in zaradi tega prejema malo število točk," je še dejal Vukoičić.

Ne spreglejte