Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
9. 2. 2015,
17.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Damian Lillard Blake Griffin All-Star

Ponedeljek, 9. 2. 2015, 17.38

8 let

Krivica popravljena: Lillard vendarle na tekmi All-Star

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izpraznjeno mesto v ekipi Zahoda bo ob poškodbi Blaka Griffina zasedel košarkar Portlanda Damian Lillard, ki je že ob objavi postav obeh ekip na tekmi zvezd glasno negodoval nad izborom.

Zvezdnik Los Angeles Clippers Blake Griffin bo zaradi poškodbe komolca in operacije odsoten od dva do šest tednov, kar je seveda pomenilo, da ne bo mogel še petič nastopili na tekmi zvezd, kjer je bil sicer uvrščen v prvo petorko.

Namesto 25-letnega Griffina bo na tekmi tako zaigral košarkar Portlanda Damian Lillard, ki je pričakoval neposredno uvrstitev v postavo zahodne konference, zdaj pa bo priložnost vseeno dobil kot rezerva.

"Seveda bom to vzel osebno. Dejal sem, da bom jezen, če ne bom izbran, in res sem. Počutim se podcenjenega. Igram nesebično, za ekipo, ki zmaguje. To, kar prinašam v igro kot oseba, moja mentaliteta, moj odnos do soigralcev, moj odnos do medijev in navijačev, to je to, kar po mojem mnenju mora imeti igralec All-Star," je bil po objavi postav – takrat 24-letni Lillard še ni vedel, da bo v ekipo prišel kot zamenjava za Griffina – razočaran organizator igre Portlanda v pogovoru za ameriško spletno stran oregonlice.com

V prid Lillarda, ki igra svojo četrto sezono v ligi NBA, govorijo tudi številke. Dosega 21,6 točke na tekmo (13. strelec lige), 6,3 podaje (15. podajalec lige), ob tem pa zbere še nekaj manj kot pet skokov. Šesti Portlandov izbor leta 2012 je letos vodilni v ligi NBA po doseženih točkah v zadnji četrtini (v zadnjih četrtinah je do zdaj dosegel 311 točk), ob tem pa je šesti najboljši po zadetih trojkah (uspešen je bil 129-krat), njegov Portland pa s 35 zmagami in 17 porazi zaseda visoko četrto mesto močne zahodne konference.

Član Portlanda se bo v moštvu Zahoda pridružil klubskemu soigralcu LaMarcusu Aldridgeju. V prejšnji sezoni je prvič okusil slast igranja na tekmi zvezd, najboljši novinec leta 2013 pa bil lani izbran tudi v tretjo petorko lige.

Že pred tem je poškodovanega Kobeja Bryanta prav tako v ekipi Zahoda zamenjal center Sacramenta DeMarcus Cousins.

Ne spreglejte