Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
19. 5. 2016,
10.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Stephen Curry Golden State Warriors Oklahoma CIty Thunder NBA končnica

Četrtek, 19. 5. 2016, 10.50

6 let, 6 mesecev

Kot bi bil z drugega planeta: zadeva tudi s komolcem v velikosti teniške žogice (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Stephen Curry je mož, pred katerim se ljubitelji košarke klanjajo. Na drugi tekmi finala zahodne konference je spet pokazal predstavo, nad katero so se vsi navduševali. Iz tira ga ni vrgel niti zatečen komolec.

Aktualni prvaki lige NBA Golden State Warriors so po porazu na prvi domači tekmi proti Oklahomi v drugo pokazali drugačen obraz in s 118:91 slavili prepričljivo zmago.

 

Blestel je prvi mož Bojevnikov Stephen Curry, ki je pred kratkim prejel nagrado za najkoristnejšega košarkarja rednega dela sezone (MVP). Da si želi osvojiti še drugi šampionski prstan zapored, smo lahko videli ob koncu prve četrtine, ko se je brezkompromisno zapodil za žogo, ki je letela proti avtu. Ob tem je padel med gledalce in prejel udarec v komolec.

 

Curry je poletel za žogo in pristal na tribuni

 

Ta mu je zatekel, sam je dejal, da je v obliki teniške žoge, a ga to ni zaustavilo pri novem velikem pohodu. "Bila je le majhna bolečina, vendar bo vse v redu. V prihodnjih 48 urah bom komolcu posvetil pozornost, nato pa bomo odpotovali na gostovanje. Če bo oteklina splahnela, ne bo težav," je pristavil Curry, njegov soigralec Draymond Green pa dodal: "Upal sem le, da je z njim vse v redu. Ko enkrat letiš čez stole med ljudi, ne veš, ali si boš poškodoval nogo, komolec ali glavo."

 

V tretji četrtini je nato Curry, kot bi bil z drugega planeta, spisal novo poezijo. V slabih dveh minutah je dosegel 15 zaporednih točk in popeljal Golden State do prednosti 20 točk.

 

"Čutil sem le malo pritiska, ko sem metal žogo na koš, in to je to," je po koncu tekme povedal Curry, ki je za zmago prispeval 28 točk in bil najzaslužnejši mož za zmago Golden Stata.

 

 

"Delo je opravil kot ponavadi. To je to, kar počne," je glavni trener Bojevnikov Steve Kerr dal jasno vedeti, kaj si misli o novi izvrstni igri Curryja.

 

"Košarka je razumljivo ekipen šport, vendar morajo biti vodje najboljši na gostovanju," pa je dal Curry vedeti, da bo skušal narediti vse, da Oklahomi vzame nazaj prednost domačega terena, ki si ga je priigrala z zmago na prvi tekmi. Zdaj se serija namreč seli k Kevinu Durantu in druščini, ki bosta gostila naslednja dva obračuna, ekipi pa igrata na štiri zmage.

 

"Trije košarkarji so me krili. Skušal sem dati pravo podajo. Morda bi moral le vreči čez tri ljudi," je po porazu govoril Durant, ki je bil z 29 točkami najboljši mož Oklahome, vendar je izgubil kar osem žog. Trener Billy Donovan je dodal: "Na obeh koncih so bili zelo živi. Curryju smo nekajkrat pustili, da se je odlepil."

Ne spreglejte