Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
28. 2. 2014,
10.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Zoran Predin incident kazen denar

Petek, 28. 2. 2014, 10.18

8 let

Koliko bo moral Zoran Predin plačati Unionu Olimpiji?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarska organizacija ULEB je Olimpiji prisodila pošteno kazen za incident, ki ga je povzročil Zoran Predin. Ljubljanski klub pričakuje, da se bo z glasbenikom dogovoril o finančnem prispevku.

Zaradi boksarskega vložka Zorana Predina je ULEB Union Olimpijo kaznoval s 25 tisoč evri in igranjem treh domačih tekem pod njihovim okriljem pred praznimi tribunami. Na zadnji ukrep se bodo v klubu pritožili in upajo, da jim bodo to kazen omilili. "Nekaj argumentov je močnih. Ena od stvari je, da se košarka igra za občinstvo. Da bi bila dvorana prazna, ne bi bila nobena promocija za košarko. Incident, ki se je zgodil, je bil delo posameznika, ki je napako tudi priznal. Drugo bi bilo, če bi bil organiziran incident, ki bi ga povzročila skupina navijačev … V preteklosti so takšnim prošnjam že ugodili," pravi direktor Olimpije Matevž Zupančič.

Verjetno bo pri tej postavki odločal ekonomski vidik, ki je zelo pomemben za ULEB, zato lahko pričakujemo, da bodo odgovorni omilili tovrstno kazen. Ravno zaradi tega vidika se v Stožicah prav tako nadejajo, da bodo dobili povabilo za EuroCup za prihodnjo sezono, kar pa ni opravičilo za slabše predstave v ligi ABA, v kateri si Olimpija spet ne bo priborila vstopnice za Evropo po tekmovalni poti.

In kdo bo plačal kazen 25 tisoč evrov? Položnico bo moral, jasno, plačati klub, ki pričakuje, da bo breme nosil tudi glavni povzročitelj incidenta – torej Zoran Predin. "Gospod Predin je trenutno v tujini. V kratkem se bomo pomenili in upam, da bomo našli pravo smer. Kot klub moramo ukrepati. Naša naloga kot dober gospodar je, da ukrepamo proti njemu. V kakšni obliki? To je naša stvar. Prezgodaj je, da bi govorili o številkah. Tu sta še varnostna služba, ki je deloma kriva, in pa seveda klub. Policija je potrdila, da ta dogodek spada v kategorijo nepredvidljivega. Naša naloga je, da zaščitimo klub, ki ni v blestečem finančnem položaju," poudarja Zupančič.

Ob predpostavki, da bi si vse tri strani (Predin, varnostna služba in Union Olimpija) razdelile znesek 25 tisoč evrov, bi morala vsaka plačati 8333 evrov. Koliko bremena bo dejansko padlo na koga, bomo izvedeli v prihodnje.

Ne spreglejte