Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
16. 9. 2015,
22.04

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rudy Fernandez Španija Francija navijači

Sreda, 16. 9. 2015, 22.04

4 leta, 7 mesecev

Kar bo Rudy Fernandez doživel danes, ni še nikdar občutil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Polfinale evropskega prvenstva v košarki med gostiteljico Francijo in Španijo bo pravi spektakel. Španec Rudy Fernandez poudarja, da bo v tem dvoboju ključna obramba, čaka ga pa pravi pekel.

Na tem prvenstvu zaradi težav s hrbtom še nismo videli pravega Rudyja Fernandeza. Tekmo osmine finala s Poljsko je celo izpustil, v četrtfinalu proti Grčiji pa je le dvakrat vrgel na koš in obakrat zgrešil.

"Najpomembnejša stvar je, da pomagam ekipi. Na prvenstvo smo prišli z enim ciljem. Bojujemo se za medaljo. V ekipi imamo kar nekaj mladih mož, kar nekaj pa jih ni moglo letos priti," pravi zvezdnik Real Madrida.

Vroče ozračje pred 27-tisočglavo množico

Danes ga čaka peklensko ozračje, saj so ga francoski navijači zaradi slabih izkušenj iz preteklosti že na prejšnjih tekmah vzeli na piko. Spomnimo se, kako je na evropskem prvenstvu za vrat prijel prodirajočega Tonyja Parkerja in ga zbil na tla. Na tapeti je bil tudi na prijateljski tekmi s Francijo leta 2012, ko sta bila z Mikaelom Gelabalom izključena, na olimpijskih igrah v Londonu pa je bil on tarča napadov – v enem ga je Ronny Turiaf spravil na tla.

Ob vsakem dotiku ali celo ob prihodu na parket mu zato na EuroBasketu v Lillu namenijo salve žvižgov.

Ker bo ob 21. uri, ko se polfinale med Francijo in Španijo začne, dvorana oziroma štadion Stade Pierre Mauroy poln do zadnjega kotička (27 tisoč ljudi), lahko pričakuje peklensko vzdušje, saj mu domači navijači zagotovo tudi tokrat ne bodo prizanesli. Česa takega na svoji koži še ni občutil, saj ni še nikdar igral pred tako številčno publiko, ki bo nasprotovala vsaki njegovi potezi oziroma gibu.

"Obramba je najpomembnejša stvar. Proti Grčiji smo v tej prvini igrali zelo dobro in enako bomo morali tudi proti Franciji," pa Fernandez pravi o tem, kaj bo odločalo v današnjem boju za finalno vstopnico.

Zadnji dvoboj so lani dobili Francozi, ki so v četrtfinalu svetovnega prvenstva brez Parkerja premagali Špance na njihovem terenu in jih tako izločili iz bojev za medalje. Francozi so se veselili tudi v Sloveniji, kjer so bili boljši v polfinalu, nato pa se zavihteli na vrh Evrope. Pred tem so dominirali Španci. Kako bo tokrat?

Ne spreglejte