Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 4. 2009,
8.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 16. 4. 2009, 8.00

8 let

Hopsi bolj kot za porazom žalovali za Kingom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Osmi krog košarkarske lige za prvaka je v tabor Hopsov prinesel žalost, saj se je poškodoval prvi mož lige Shawn King. Od srede naprej lažje dihajo v taboru Krke in Zlatoroga.

Bitka za naslov slovenskega prvaka se nadaljuje. Osmi krog ni prinesel presenečenja, tako da so favoriti ponovno vknjižili pričakovani točki. Za novo zmago z 72:67 so še najbolj trepetali košarkarji Krke, ki so gostovali na vročem terenu na Polzeli. Sicer so Novomeščani kontrolirali potek dogodkov na parketu, vendar so morali biti kljub temu pazljivi na Shawna Kinga in soigralce. In ravno Američan si bo najbolj zapomnil sredino srečanje. V statistiko je sicer vpisal 13 točk ter kar 21 skokov in sedem blokad (indeks 34), a ob koncu tekme zaradi poškodbe predčasno zapustil dvorano. Po prvih podatkih gre za poškodbo kolena. Kako težke narave je, pa bodo povedale preiskave pri specialistih. Trener Hopsov Boštjan Kuhar je bil po tekmi vidno pretresen: "Bolj kot to, da smo izgubili tekmo, me skrbi poškodba Shawna Kinga."

Krka je z zmago na Štajerskem sedaj ponovno ujela ritem in za vodilnima ekipama Union Olimpijo ter Heliosom zaostaja za eno zmago. Helios je bil že v torek prepričljivo boljši od Luke Kopra, (101:82) lahko delo pa je imela tudi Union Olimpija v dvoboju z Elektro Esotech (91:67). Slovenski prvaki so celo igrali brez Jasmina Hukića (viroza) in Marka Maraviča (lažja poškodba).

Zlatorog ujel priključek

Z zmago nad Geoplinom Slovanom pa se je šest krogov pred koncem rednega dela lige za prvaka ponovno v boj za prva štiri mesta, ki peljejo v polfinale, vključil Zlatorog. Izbranci Aleša Pipana so po zaslugi dobrega skoka v napadu (pod obročem Ljubljančanov so ujeli velikih 17 odbitih žog) premagali Moščane s 85:67 in jih tudi prehiteli na lestvici – zaradi boljše koš razlike. Obe ekipi imata sedaj po tri zmage, eno manj kot Hopsi na četrtem mestu. "Igralcem čestitam za prikazano igro. Čeprav imamo težave, so pokazali pravi karakter in so se v obrambi zgledno borili. V napadu smo imeli nekaj težav proti conski postavitvi, vendar je razpoloženi Ante Mašić vzel stvari v svoje roke," je po dvoboju dejal Aleš Pipan.

Njegov znanec še iz časov delovanja pri Geoplinu Slovanu – Miro Alilovič – pa je bentil nad slabim izvajanjem prostih metov njegovih košarkarjev. "Tekmo proti Zlatorogu smo izgubili zaradi dveh elementov; gostitelji so imeli kar 17 skokov v napadu, poleg tega pa smo ponovno slabo izvajali proste mete, le 11 od 24 smo jih zadeli. Na tako pomembnem srečanju pa šteje vsak lahek koš."

Ne spreglejte