Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
23. 4. 2014,
17.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 23. 4. 2014, 17.40

8 let

Goran Dragić je pometel s konkurenco

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vesela novica in hkrati veliko priznanje za slovenski šport in košarko iz ZDA. Goran Dragić je bil izbran za igralca, ki je v tej sezoni najbolj napredoval v ligi NBA.

Sezona, ki je za njim, tudi v najmočnejši košarkarski ligi na svetu ni ostala neopažena. Goran Dragić, ki je s klubom Phoenix Suns odigral nenadejano dobro sezono in ga popeljal povsem blizu uvrstitve v končnico (za 23 zmag je Phoenix popravil lanskoletni dosežek), je bil za izvrstne igre ustrezno nagrajen.

V izboru 126 ameriških novinarjev, ki podrobno spremljajo ligo NBA, je pometel s konkurenco in prevzel naslovno vlogo. Imenovan je bil za košarkarja, ki je najbolj napredoval v tej sezoni. Kar 65 glasovalcev ga je postavilo na prvo mesto, 25 na drugo in osem na tretje. Skupaj je v točkovanju, v katerem je prvo mesto štelo pet, drugo tri in tretje točko, zbral 408 točk, kar je skorajda trikrat več od košarkarja Indiana Pacers Lanca Stephensona, ki je s 158 točkami pristal na drugem mestu. Tretji je bil Anthony Davis iz New Orleans Pelicans.

Nagrado za igralca, ki je najbolj napredoval, v ligi NBA podeljujejo od leta 1986. Dragić je šele četrti Evropejec, ki jo je prejel. Pred njim je to uspelo romunskemu centru Gheorgheju Muresanu leta 1996 v dresu Washingtona, Francozu Borisu Diawu leta 2006, prav tako v majici Phoenixa, in dve leti pozneje Turku Hedu Türkoglu, ki je takrat branil barve Orlanda.

Spomnimo, Dragić je sezono 2013/14 sklenil s povprečjem 20,3 točke, 5,9 podaje in 3,2 skoka na tekmo ob več kot 50-odstotni uspešnosti meta iz igre (50,5) in več kot 40-odstotnem metu za tri (40,8).

Še pogled na številke iz prejšnje sezone. Na tekmo je dosegal 14,7 točke, imel nekoliko več podaj (7,4) in skorajda enako število košev na tekmo (3,1). Veliko slabši je bil pri odstotku meta iz igre (44,3) in izza črte (31,9).

Ne spreglejte