Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
1. 6. 2010,
9.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 9.29

7 let, 12 mesecev

Garnett pripravljen na novo ponižanje LA Lakers

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vročica pred začetkom epskega finala lige NBA med Bostonom in LA Lakers se nezadržno povečuje. Kelti so imeli celo dva dneva prosta, saj so si le tako lahko nekateri košarkarji zacelili rane.

Po rednem delu lige NBA so košarkarji Bostona zasedli "šele" četrto mesto na Vzhodu (50 zmag in 32 porazov), a imajo sedaj za razliko od minule sezone, ko so briljirali v času pred končnico, v izločilnih bojih v svojih vrstah nepogrešljivega Kevina Garnetta. Nekdanji član Minnesote je prišel v Boston leta 2007, Celtics pa so se vedno uvrstili v veliki finale lige NBA, ko je bil KG zdrav. Lani je končnico izpustil zaradi operacije kolena, letos pa je vnovič nared, da pomaga Bostonu še drugič po letu 2008 v zgodovinskem finalu ponižati LA Lakers, na čelu katerih je izvrstni Kobe Bryant.

Pretepeni Kelti celijo rane za zadnjo bitko

Za razliko od minulih sezon pa imajo tokrat njegovi soigralci težave s poškodbami. Ti pravijo, da so povsem pretepeni, zato jim je trener Doc Rivers namenil dva dneva počitka za regeneracijo. Na ponedeljkovem treningu sta še vedno zadržano vadila Rajon Rondo in Rasheed Wallace. Slednji čuti bolečine v hrbtu, ki so se pojavile na peti tekmi finala Vzhodne konference proti Orlandu, Rondo pa je dobil udarec na zadnji tekmi s Čarovniki. "Rondo je opravil 75-80 odstotkov treninga, medtem ko Rasheedu nismo dovolili igre na kontakt. On je največja skrb pred finalom, medtem ko Marquis Daniles zagotovo ne bo zaigral v petek," je dejal Rivers. Daniels je namreč na peti tekmi finala Vzhodne konference doživel pretres možganov, vprašanje pa je, če bo sploh lahko nastopil na kateri izmed tekem z LA Lakers. S podobnimi težavami se je nedavno ubadal tudi Glen Davis, a je že igral na zadnji tekmi z Orlandom.

Trojček Garnett – Pierce – Allen nared za Bryanta

Najbolj pomembno za navijače Bostona pa je dejstvo, da so glavni zvezdniki Kevin Garnett, Paul Pierce in Ray Allen nared na nov epski spopad s Kalifornijci, ki bo že dvanajsti v zgodovini finala lige NBA .

Statistika je občutno na strani "vzhodnjakov". Ti so namreč kar devetkrat ponižali "Jezernike". Nazadnje pred dvema letoma, ko je bil Boston boljši s 4:2 v zmagah. Kljub izjemni formi Kobeja Bryanta pa ni izključeno, da zgodovina ne bi peljala po istih tirnicah še naprej.

Ne spreglejte