Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
18. 5. 2012,
9.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Krka

Petek, 18. 5. 2012, 9.12

8 let

Filipovski: Maksimalno jih držim za noge

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za mnoge je bila suverena zmaga Olimpije na prvi tekmi finala DP proti Krki kar rahlo presenečenje. Trener Sašo Filipovski bo še naprej nenehno opozarjal svoje igralce, da ostanejo na realnih tleh.

Tako nebogljene Krke proti Olimpiji nismo videli že dolgo. Ljubljančani so z odlično obrambo povsem omrtvili Novomeščane, ki niso mogli razviti svoje igre. Prvega igralca aktualnih prvakov Zorana Dragića praktično ni bilo videti. Dino Murić ga je odlično pokrival, mlajši od bratov Dragić pa je tekmo končal pri vsega petih točkah in bo v nedeljo zagotovo izredno motiviran, da ne ponovi nekoliko slabše predstave. "Zoran Dragić ima določeno kakovost. Zna odigrati ena na dva ali celo ena na tri. Izjemno je nevaren. Pozornost smo namenili tudi njemu, vendar ima Krka kar nekaj posameznikov, ki znajo rešiti tekmo. Tudi Petrov je bil tokrat nevaren. Dobil je priložnost," je o Dragiću sprva po zmagi s 76:65 na prvi tekmi finala državnega prvenstva dejal Sašo Filipovski.

Njegovi igralci so v četrtek vestno izpolnjevali navodila in nagrada je bila temu primerna. Čvrsta obramba in umirjen napad sta bila tokrat recept Olimpije proti Krki, verjetno pa bodo Ljubljančani na podoben način skušali tudi v nadaljevanju finalne serije zaustaviti Novomeščane, ki tokrat niso imeli pravega dne: "Zadovoljen sem in vesel, da smo to tekmo dobili. Bilo je zelo težko. Veliko energije smo potrošili. Potrebna je bila koncentracija od prve do zadnje minute. Krka je dobra in kompaktna ekipa. Ta zmaga še nič ne pomeni. Čaka nas še veliko trdega dela. To zmago moramo potrditi na domačem terenu. Moramo se dobro pripraviti in spočiti glave. Upam, da lahko ponovimo takšno obrambo in igro v napadu."

Se pa v ljubljanskem taboru zavedajo, da bodo morali biti zbrani prav vsak trenutek nadaljevanja finala, saj zna Krka kaznovati sleherno napako tekmeca in to je v letošnjih dvobojih z Olimpijo že dokazala. Pri tem segmentu bo imel veliko dela ravno trener Filipovski. "Jaz jih držim za noge maksimalno. Spoštujem Krko. Ima dobro ekipo in igra dobro košarko. Ne smemo se sprostiti. To bom vsako uro opozarjal igralce. Nihče ne podcenjuje Krke. Dolga je še pot do naslova, ki si ga želimo osvojiti. Igrati bomo morali v pravilnem ritmu. Ne smemo divjati. Moramo igrati pametno, da žoga preudarno kroži v napadu, v obrambi pa delovati kolektivno," je pred nadaljevanjem finala dejal še Filipovski.

Ne spreglejte