Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
25. 8. 2015,
18.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Fenerbahče Darušafaka

Torek, 25. 8. 2015, 18.36

8 let

Emir Preldžić bo po osmih letih zamenjal klubske barve

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji slovenski reprezentant Emir Preldžić po osmih letih zapušča istanbulski Fenerbahče, a vseeno ostaja v Turčiji. V prihodnji sezoni bo nosil dres Darušafake.

Emir Preldžić je skupaj z Gašperjem Vidmarjem leta 2007 zapustil Slovan iz Kodeljevega in odšel v Turčijo k Fenerbahčeju. Vidmar je turškega velikana zapustil pred začetkom prejšnje sezone, po osmih letih pa se je za isti korak odločil še Preldžić. Tako kot za Vidmarja leto prej (po sezoni je sicer zapustil klub in bo igral za Banvit) je novi klub 27-letnega Preldžića postala Darušafaka, ki bo v prihodnji sezoni igrala v evroligi.

Pri najboljši ekipi rednega dela preteklega turškega prvenstva, ki je nato presenetljivo izpadla že v četrtfinalu, so se pred novo sezono že močno okrepili. Že pred Preldžićem se je iz Fenerbahčeja preselil Oguz Savas, moštvo pa sta okrepila tudi dva nekdanja igralca Olimpije Ender Arlsan in Manučar Markoišvili.

Nove moči so dobili tudi iz drugega istanbulskega velikana Andolue Efes, od koder je prišel Črnogorec Milko Bjelica, novi imeni pa sta tudi prvi strelec berlinske Albe iz pretekle sezone Reggie Redding in Luke Harangody.

Preldžić bo tokrat imel prosto poletje, saj prvič po letu 2011 ni član turške reprezentance, s katero je nastopil na dveh evropskih prvenstvih in enem svetovnem, pred tem pa je leta 2008 za Slovenijo igral na kvalifikacijah za olimpijske igre. Turški selektor Ergin Ataman je mesto naturaliziranega košarkarja zapolnil z 32-letnim Bobbyjem Dixonom, ki se je s Karsiyako presenetljivo veselil turškega naslova, ob tem pa je bil 178 centimetrov visoki košarkar izbran za najkoristnejšega igralca in okrepil Fenerbahče.

Darušafaka bo v prihodnji sezoni evrolige igrala v skupini D, kjer so še Brose Bamberg, CSKA, Sassari, Maccabi in Unicaja.

Ne spreglejte