Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
9. 10. 2014,
17.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Jagodnik Krka Sašo Ožbolt

Četrtek, 9. 10. 2014, 17.29

8 let

Državni prvaki že od začetka, podprvaki šele v drugem delu

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred vrati je začetek slovenskega košarkarskega prvenstva. V njem bo v prvem delu nastopilo enajst moštev, tudi Krka, v drugem delu pa se jim bo pridružila še Olimpija.

Trenerji vseh klubov podarjajo, da bo liga zelo izenačena. Po igralskem kadru izstopajo Novomeščani, ki bodo za razliko od prejšnje sezone namesto v evropskih tekmovanjih igrali domače prvenstvo že v prvem delu. Novinci v ligi so košarkarji Šenčurja.

Kdo so favoriti?

Ob državnih prvakih iz Novega mesta so jasen boj za vrh napovedali tudi v domžalskem Heliosu, kjer so nekoliko na silo zadržali Matica Rebca. Prav mladi organizator igre, ki je bil letos tudi do zadnjega v igri za nastop na svetovnem prvenstvu, bo imel največ odgovornosti v igri. Domžalčani so moštvo okrepili tudi s tremi Američani (Austin Bragg, Kyle Casey in Zena Upshaw) in Avstralcem (Majok Maker).

Štrene pri vrhu bodo spet mešali tudi savinjski Hopsi, ki veliko upov polagajo na 40-letnega Gorana Jagodnika in pet let mlajšega Sama Udriha, ob njiju pa največ pričakujejo še od Sima Atanackovića in Zolotića.

Napadi na ligo za prvaka bodo prihajali tudi z Obale, kjer so Portorožani sestavili zanimivo zasedbo. Zadržali so Saša Ožbolta, ki na začetku zaradi poškodbe še ne bo igral, iz Slovana pa so dodali izkušenega Stipeta Modrića in Vjekoslava Petrovića.

Odkrito spogledovanje z vrhom napovedujejo tudi v Laškem, kjer je Zlatorog obdržal prekaljenega Gorana Juraka, po daljši odsotnosti se je na parket vrnil Miha Lapornik, v dvorano Tri lilije pa so pripeljali še Gruzijca Mikheila Berishvilija. Pomembno okrepitev predstavljata tudi Miha Vašl in Sašo Zagorac.

V ligo za prvaka si želijo tudi pri Rogaški in Tajfunu (tudi oni so pred novo sezono ujeli nekdanjega slovenskega reprezentanta in lani kapetana Olimpije Dragišo Drobnjaka), prvoligaško konkurenco pa bodo sestavljali še košarkarji Maribora, Elektre, Grosupljega in prvaka drugoligaške konkurence Šenčurja. Ti so pod košem v obliki Smiljana Pavića dobili veliko okrepitev za ohranitev priborjenega statusa prvokategornikov.

Ne spreglejte