Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
9. 5. 2016,
10.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Toronto Raptors Miami Heat Hassan Whiteside Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 9. 5. 2016, 10.22

6 let, 6 mesecev

Dragića trenerjeva odločitev ni prizadela

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Tako v taboru Miami Heat kakor tudi pri Toronto Raptors so se pred nadaljevanjem serije znašli v težavah. Osrednja centra Hassan Whiteside in Jonas Valančiunas sta poškodovana. Zadnji proti Miamiju ne bo več igral.

Na tretji tekmi drugega kroga končnice lige NBA sta se poškodovala centra Miamija in Toronta. Hassan Whiteside se je držal za koleno, Jonas Valančiunas pa za gleženj.

 

Pri prvem so po pregledu z magnetno resonanco odkrili, da ima poškodbo ligamentarnih struktur na medialni strani kolena, kar ne zahteva operacijskega posega in se lahko kmalu vrne v pogon. To pomeni, da bo od dneva do dneva odvisno, kdaj bo spet oblekel dres Miamija in pomagal soigralcem v boju proti Torontu.

 

Zato pa se je serija z Miamijem že končala za Litovca, saj bo za zdravljenje zvitega gležnja potreboval nekaj časa.

 

"Zdaj bo ta dvoboj povsem drugačen," poudarja Dwyane Wade.

 

Curry odsoten že dva tedna, koliko časa bo Whiteside?

 

Podobno poškodbo, kot jo ima Whiteside, je staknil tudi prvi mož te sezone Stephen Curry, ki je zaradi težav s kolenom že dva tedna zunaj tekmovalnega pogona, Golden State Warriors pa v drugem krogu brez njegove pomoči v zmagah proti Portlandu vodijo z 2:1.

 

Kdaj bo lahko Hassan Whiteside spet aktiven, še ni znano. | Foto: Kdaj bo lahko Hassan Whiteside spet aktiven, še ni znano.

 

Miami bo še sporočil, kakšne stopnje je poškodba kolena pri centru in od tega bo nato odvisno, koliko časa bo odsoten oziroma ali bo sploh še lahko pomagal ekipi v končnici.

 

Whiteside je bil sicer prisoten na nedeljskem treningu, vendar za medije ni bil dosegljiv, za četrto tekmo, ki bo danes ponoči, pa je vprašljiv.

 

 

Namesto Valančiunasa vpoklicali rezervnega centra

 

Pri Torontu so medtem že najavili, da bo rezervni center Bismack Biyombo vstopil v rotacijo za naslednjo tekmo, na drugi strani pa trener Miamija Eric Spoelstra o tovrstni potezi ni želel razpredati.

 

Dvoboja med Whitesidom in Valančiunasom v tej sezoni ne bomo več videli. | Foto: Dvoboja med Whitesidom in Valančiunasom v tej sezoni ne bomo več videli.

 

Udom Haslem, Josh McRoberts in Amar'e Stoudemire so na tretji tekmi, ki jo je Toronto dobil s 95:91 in povedel v zmagah z 2:1, stopili v središče pozornosti pod košem, pričakovati pa je, da bo naslednji obračun začel najizkušenejši Stoudemire.

 

Miami že vse od 9. februarja igra brez Chrisa Bosha, pri katerem so se spet pojavili krvni strdki, prejšnji teden pa naznanili, da jim v tej sezoni ne bo mogel več pomagati.

 

Dragić je želel igrati, a se je trener odločil drugače

 

Odsotnost Whitesida bi se Vročici ogromno poznala, saj je v obrambi izvrsten in z blokadami ter dobrim pokrivanjem rakete skrbi, da tekmeci težje prodirajo pod koš. V končnici je podelil kar 28 "banan". In košarkarji Toronta so njegovo odsotnost na sobotni tekmi znali izkoristiti in lahko pričakujemo, da bodo na podoben način igrali tudi v prihodnje.

 

Jasno je, da je pred Goranom Dragićem in soigralci težko obdobje, naš košarkar pa ni zameril trenerju, da ga je na tretji tekmi konferenčnega polfinala v trenutkih, ko se je tekma lomila, pustil na klopi - igral je "le" 29 minut. "Trener je mislil, da je bilo za moštvo to najbolje. Rekel je, da bi lahko odreagiral drugače. Seveda sem si želel biti na parketu in pomagati ekipi. Nič takega. To name ni imelo vpliva," je razložil Dragić.

Ne spreglejte