Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2023,
6.33

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Atlanta Hawks Chicago Bulls Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Torek, 24. 1. 2023, 6.33

1 leto, 2 meseca

Liga NBA, 23. januar

Chicago je bil uspešen doma. Kaj se dogaja z Dragićem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Goran Dragić Chicago Bulls | Gorana Dragića tokrat ni bilo v ekipi. | Foto Guliver Image

Gorana Dragića tokrat ni bilo v ekipi.

Foto: Guliver Image

Goran Dragić in soigralci so se vrnili iz Pariza, kjer so v četrtek s 126:108 premagali Detroit Pistons. Svojo 46. tekmo so igrali na domačem parketu, potem ko so v noči na torek gostili Atlanto Hawks in slavili s 111:100. Gorana Dragića ni bilo v ekipi.

Dallas Mavericks Los Angeles Clippers Luka Dončić
Sportal Slaba obramba, katastrofalni prosti meti, poraz za Dončića

DeMar DeRozan je bila najbolj uspešen v ekipi Chicago Bulls. | Foto: Reuters DeMar DeRozan je bila najbolj uspešen v ekipi Chicago Bulls. Foto: Reuters

DeMar DeRozan je na tekmi dosegel 26 točk, Nikola Vučević je prispeval 14 točk in 17 skokov. Oba pa sta bila med najbolj zaslužnimi za zmago bikov, ki so na domačem parketu slavili z izidom 111:100. Chicago je trenutno z 22 zmagami in 24 porazi na desetem mestu vzhodne konference.

Kaj je z Goranom Dragićem?

Tokrat slovenskega košarkarja Gorana Dragića ni bilo v ekipi. Iz Chicago Bulls so sporočili, da je Ljubljančan zbolel, a da ne gre za covid-19. Trener Billy Donovan je dejal, da Gogi z ekipo še ne bo odpotoval na gostovanje v Indiano, lahko pa se jim bo pridružil pozneje.

Pri gostujočih košarkarjih je bil najbolj uspešen Trae Young. Tokrat je v svojo statistiko vpisal 23 točk in 13 asistenc, medtem ko je Dejounte Murray prispeval 20 točk. Clint Capela je dal 16 točk in 12 skokov.

Orlando Magic je zelo dobro delo opravil v obrambi. | Foto: Reuters Orlando Magic je zelo dobro delo opravil v obrambi. Foto: Reuters

Boston je po devetih zaporednih zmagah izgubil

Boston Celtics, trenutno najboljša ekipa v ligi NBA, so v gosteh izgubili proti Orlando Magic. Boston s 35 zmagami in 13 porazi še vedno ostaja na vrhu vzhodne konference.

Pri Orlando Magic je Paolo Banchero dosegel 23 točk in bil tako najboljši igralec ekipe. Cole Anthony, ki je tekmo začel na klopi, je prispeval 18 točk, pet skokov in štiri asistence. "V drugem polčasu smo igrali dobro obrambo. Ekipo pustiti pod 100 točkami, potem ko ima košarkarja (Tatum in Brown), ki v povprečju dosegata po 60 točk? To je bilo zelo dobro delo naše ekipe," je po tekmi povedal Cole. Wendell Carter Jr. je za Orlando dosegel 21 točk in 11 skokov.

Jayson Tatum in Jaylen Brown sta za Boston dosegla 26 točk. Tatum je po tekmi dejal, da so izgubili preveč žog. Košarkarji Bostona so jih namreč zapravili kar 18. To je bil za Boston prvi poraz po devetih zaporednih zmagah.

Giannis Antetokounmpo | Foto: FIBA Giannis Antetokounmpo Foto: FIBA

Milwaukee se je veselil zmage, vrnil se je Giannis Antetokounmpo

Na tekmi v Detroitu pa je tokrat očitno veljala samo igra v napadu. Milwaukee se je veselil zmage s 150:130. Giannis Antetokounmpo, ki se je vrnil po petih tekmah zaradi poškodbe kolena, je dosegel 29 točk in 12 skokov.

Bojan Bogdanović je na nasprotni strani dosegel 33 točk, Jalen Duren pa 23 točk in 15 skokov. Ključna na tekmi je bila že uvodna četrtina, ki so jo košarkarji Milwaukeeja dobili z 49:24.

Na visokem tretjem mestu na zahodu ostajajo košarkarji Sacramenta. Ti so v domači dvorani izkoristili odsotnost Jaja Moranta in Stevena Adamsa v dresu Memphisa ter slavili visoko s 133:100. Trey Lyles (24) ter Keegan Murray in Harrison Barnes (oba po 20) so ob 27. zmagi v sezoni presegli mejo dvajsetih točk.

Tudi na tekmi v Portlandu je prevladoval napad, boljši pa so bili domači Trail Blazers, ki so San Antonio Spurs ugnali s 147:127. Damian Lillard je dosegel 37 točk in 12 podaj, Anfernee Simons 26, Jusuf Nurkić pa 25 točk in 11 skokov.

Do zmage je ponoči prišel še Utah, ki je v domači dvorani s 120:102 opravil s Charlottom. Lauri Markkanen je dosegel 25 točk in 11 skokov.

Liga NBA, 23. januar:

Lestvica:

Luka Dončić
Sportal Oboževani Dončić v višavah
Ne spreglejte