Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 1. 2014,
22.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns Los Angeles Lakers

Sreda, 8. 1. 2014, 22.11

8 let

Dragić, najboljši strelec in podajalec Sonc, izgubil v Memphisu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Phoenix Suns z Goranom Dragićem je izgubil v Memphisu, slovenski reprezentant pa je bil z 21 točkami in osmimi podajami najučinkovitejši igralec v ekipi Sonc.

Phoenix je zaigral brez poškodovanega Erica Bledsoeja, ki ga čaka dolgotrajno okrevanje po operaciji meniskusa v desnem kolenu.

Dragić je bil znova najučinkovitejši igralec sonc z metom iz igre 6-10, vrgel je tudi vseh pet prostih metov ter zadel štiri trojke v petih poskusih. Phoenix je prav z Dragićevo trojko povedel v tretji četrtini s 67:58, a so domači že ob koncu te četrtine izenačili na 74:74. Nato je v ospredje stopil Conley, ki je Memphis s petimi zaporednimi točkami popeljal v vodstvo z 91:88, minuto in 40 sekund pred koncem je James Johnson s trojko 96:90 Memphisu priboril odločilno prednost. Dragić je sekundo pred koncem zadel trojko za končni izid 99:104.

Aktualni dvakratni prvaki lige NBA Miami Heat so brez Dwayna Wada po dveh podaljških izgubili pri Brooklyn Nets, ki je slavil zmago s 104:95. Mrežice so tako prišle še do pete zaporedne zmage. LeBron James je prispeval 36 točk za Miami ter dodal še sedem skokov in pet podaj, Joe Johnson pa je bil z 32 točkami najboljši strelec mrežic.

Nekdanji prvaki lige NBA Los Angeles Lakers so ponoči doživeli enega najhujših porazov. V mestnem derbiju so s kar 123:87 slavili Los Angeles Clippers. S takšno razliko ekipa Clippers še nikoli ni premagala jezernike. Prejšnji rekord je iz leta 1992, ko je moštvo Clippers slavilo z razliko 31 točk. Blake Griffin je vpisal 33 točk in 12 skokov za še tretjo zaporedno zmago Clippers. "Preprosto povedano, ubili so nas," je dejal branilec ekipe Lakers Nick Young, Pau Gasol pa je le dopolnil soigralca z besedami: "Gre za zelo boleč poraz, kot igralec sem osramočen."

Ne spreglejte