Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2015,
15.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Saša Vujačić Beno Udrih NBA

Petek, 27. 11. 2015, 15.59

8 let

Dragić in Udrih slavila v Vujačićevem peskovniku, nori Golden State se ne ustavlja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Goran Dragić in Beno Udrih sta ponoči z Miamijem v ligi NBA gladko, skoraj za 20 točk, premagala New York Knicks, za katere tokrat ni igral Saša Vujačić.

Tekma je bila odločena v drugem polčasu, ki ga je ekipa s Floride dobila s 47:29. Kar 25 točk je za Miami Heat dosegel Gerald Green, Chris Bosh jih je dodal 20. Pri New Yorku sta po 11 točk dosegla Kristaps Porzingis in Carmelo Anthony.

"Za nas je bila to dobra tekma, še posebej zato, ker smo prejšnjo v Detroitu visoko izgubili. Igrali smo slabo v obrambi in napadu. Danes je bilo malo bolje, prvi polčas je bil blizu, potem smo malo bolje zaigrali v napadu in obrambi, povedali za 20 točk razlike in lepo je bilo slišati, kako je dvorana Madison Square Garden vzklikala gremo Heat," je po tekmi povedal Dragić.

Sam si je zaželel trenutek, ko bi bili na parketu vsi trije Slovenci. "Saj bo še priložnost, čeprav letos več ne igramo z New Yorkom, edino če se vidimo v play-offu. Škoda. Letos smo le trije v NBA. Upam, da bomo v prihodnosti še kakšnega dobili. Vemo, da imajo v Sloveniji ljudje zelo radi košarko. Takrat, ko se bom upokojil, bi bilo zelo lepo, če bi lahko gledal kakšnega Slovenca. Imamo nadobudne mlade talente ... Luka Dončič mislim, da bo," je še povedal Dragić.

Majhno minutažo je imel Udrih. "Mislim, da mi je ta igra tukaj, ta napad, ki ga imamo, in obramba, da sta mi bolj pisana na kožo, kot v Mempisu, ker je več gibanja, več utekavanja, več pick and rolla. V bistvu, mi bolj odgovarja, ta sistem tukaj, ampak seveda se moram še navaditi nanj in dati star sistem iz sebe, kar pa gre preko treningov in v zadnjih 14 dneh sem imel v bistvu le tri. Malo bo še trajalo, ampak upam, da se bom čim prej navadil in bom igral tako kot stari Beno."

Harden 50, Curry 41

Golden State je premagal Phoenix Suns s 135:117 in dosegel že 17 zaporedno zmago v uvodu v novo sezono. Tokrat so košarkarji Golden Statea blesteli pri metu z razdalje, saj so zadeli kar 22 trojk, najučinkovitejši igralec na tekmi pa je bil Stephen Curry z 41 točkami.

Philadelphia pa prvo zmago še čaka. Ponoči je izgubila proti Houstonu s 114:116, neustavljiv pa je bil James Harden, ki je za Teksačane dosegel kar 50 točk. Lahko bi se razpletlo tudi drugače, saj so košarkarji Philadelhie še šest minut pred koncem vodili s 104:97, nato pa je stvari v svoje roke spet vzel Harden in do konca dosegel še 14 točk.

Ne spreglejte