Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
12. 4. 2016,
15.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Jaka Blažič Evroliga

Torek, 12. 4. 2016, 15.35

6 let, 6 mesecev

Blažič in Dončić še v igri za evropski prestol, Crvena zvezda po poteh Partizana?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Luka Doncic

Začenjajo se izločilni boji elitne košarkarske evrolige. Slovenija ima v Jaki Blažiču in Luki Dončiću dva predstavnika, ki se še potegujeta za naslov klubskega prvaka Evrope.

Jaka Blažič bo v četrtfinalu igral proti Panathinaikosu in bo imel prednost domačega terena, saj je bila njegova Laboral Kutxa v TOP 16 druga v skupini F, Panathinaikos pa četrti v skupini E. Vse ekipe bodo igrale po sistemu petih tekem, kar pomeni, da bo napredovala tista, ki bo prej prišla do treh zmag.

 

Slovenija bo imela svojega predstavnika še v Luki Dončiću, ki pa zadnje čase v evroligi ne igra, trener Pablo Laso pa mu namenja minute v španskem prvenstvu. Ali bo v četrtfinalu dobil priložnost v dresu Real Madrida, bo pokazal čas. Zato pa ima aktualni evropski klubski prvak težko delo, saj bo nasproti stala zasedba Fenerbahčeja, ki ji poveljuje trenerski maček Željko Obradović. Turško moštvo ima izjemno zasedbo, ki je bila v TOP 16 najbolj prepričljiva, zato mnogi pričakujejo napredovanje Fenerbahčeja, čeprav ima Real Madrid v svojih vrstah igralce, ki so osvojili številne lovorike.

 

Pomočnik srbske reprezentance verjame v uspeh Crvene zvezde

 

Zanimiv zna biti tudi obračun med Crveno zvezdo in CSKA. Nesporni favoriti so Rusi, ki imajo v svojih vrstah številne odlične posameznike, Beograjčani pa bodo stavili na borbenost in pomoč navijačev v nabito polni Areni.

 

Pomočnik srbske košarkarske reprezentance Miroslav Muta Nikolić verjame v veliko presenečenje, da je dober prognostik, pa je v preteklosti že večkrat dokazal: "Crvena zvezda lahko igra proti najboljšim ekipam. Vsako leto se zgodi, da ena ekipa naredi presenečenje in se uvrsti na končni turnir najboljše četverice, čeprav mnogi mislijo, da za njo tam ni prostora. Spomnimo se Partizana in leta 2010. Takrat ni nihče verjel, da lahko izloči Maccabi."

 

Zadnji četrtfinalni par sestavljata Lokomotiv Kuban Krasnodar in Barcelona. Glede na ime bi kot favorita izpostavili Barcelono, vendar rusko moštvo v tej sezoni igra odlično.

 

Ne spreglejte